Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΙΝΙΟΝ
Τώρα φταίει... το σωματείο!

Προκαλεί κι από πάνω ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ενώ η κυβέρνηση απλώς... παρακολουθεί. Στάση εργασίας και πορεία των εργαζομένων σήμερα. Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Πέμπτη

Σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα οι εργαζόμενοι του ΜΙΝΙΟΝ,νωρίς χτες το πρωί συγκεντρώθηκαν στο κατάστημα για να εμποδίσουν τυχόν απόπειρα κατασχέσεων, αφού η προθεσμία των πιστωτών προς τους ιδιοκτήτες για την εξόφληση των χρεών έληξε χτες. Ωστόσο, κανένας κατασχέτης δεν εμφανίστηκε, ενώ ούτε η ΔΕΗ διέκοψε την παροχή ρεύματος μετά την παρέμβαση των εργαζομένων, οι οποίοι στη συνέχεια εργάστηκαν κανονικά.

Στο μεταξύ, καμία ανταπόκριση δε βρήκε μέχρι στιγμής το αίτημά τους για να πραγματοποιηθεί άμεσα σύσκεψη των αρμοδίων υπουργών, των ιδιοκτητών και των ενδιαφερόμενων επενδυτών για να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Η παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας εξαντλήθηκε σε μια τηλεφωνική επαφή του υφυπουργού Χρ. Πρωτόπαπα με τον Γ. Ισαϊάδη,κατά την οποία ο τελευταίος δήλωσε ότι για την κακοδαιμονία του ΜΙΝΙΟΝ ευθύνεται το Σωματείο! Ο υφυπουργός μετέφερε στην πρόεδρο του Σωματείου, Κάτια Νικολάου,τα όσα ελέχθησαν και της δήλωσε ότι το υπουργείο θα αναζητήσει τρόπους για την εξεύρεση μιας "μέσης λύσης", στην κατεύθυνση στήριξης του εργοδότη!

Η στάση αυτή του υφυπουργού καταγγέλθηκε χτες στους εργαζόμενους από το Σωματείο, που χτες συναντήθηκε με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο οποίος στα αγωνιώδη ερωτήματά τους απάντησε με αοριστίες, λέγοντας ότι σχεδιάζει λύσεις... Το Σωματείο με επιστολές του προς το Γραφείο του πρωθυπουργού, την υπουργό Ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου και το δήμαρχο Αθήνας, ζητά την άμεση παρέμβασή τους για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει, για να προχωρήσει ο διαχειριστικός έλεγχος και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν σήμερα, Τρίτη, στάση εργασίας και πορεία στο υπουργείο Εργασίας, ενώ την Πέμπτη στις 7.30μμ σωματεία της Αθήνας διοργανώνουν συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το κατάστημα.

Κοντά στους εργαζόμενους βρέθηκε χτες το πρωί ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης,καθώς και ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας Π. Σοφός.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ακάλυπτοι οι εργαζόμενοι, απλώς παρακολουθεί η κυβέρνηση (2002-04-03 00:00:00.0)
Μεγάλα συμφέροντα υπονομεύουν το ΜΙΝΙΟΝ (1999-04-08 00:00:00.0)
Ανοιχτό ξανά το ΜΙΝΙΟΝ (1998-02-27 00:00:00.0)
Μια ανάσα για το ΜΙΝΙΟΝ (1998-02-26 00:00:00.0)
Σύσκεψη για το ΜΙΝΙΟΝ (1997-11-19 00:00:00.0)
"Αραχνιάζουν" τα ράφια του (1997-08-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ