Τετάρτη 3 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«MINION»
Ακάλυπτοι οι εργαζόμενοι, απλώς παρακολουθεί η κυβέρνηση

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκου

Χωρίς αποζημίωση και την καταβολή των δεδουλευμένων τους μένουν οι εργαζόμενοι του «ΜΙΝΙΟΝ» και το υπουργείο Εργασίας απλώς αρκείται σε ανεπαρκή μέτρα.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος και ο υφυπουργός Εργασίας Λ. Τζιόλας παραδέχτηκε ότι οι υπηρεσίες του δε γνωρίζουν ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης του «ΜΙΝΙΟΝ» και το μόνο που ξέρουν είναι ότι απλώς γίνονται στο κτίριο κάποιες επισκευές. Είπε ότι το υπουργείο έχει την πρόθεση να έρθει σε διάλογο με τον νέο ιδιοκτήτη και να επιχορηγήσει τις νέες θέσεις εργασίας εφόσον αυτές θα καλυφθούν από τους άνεργους του «ΜΙΝΙΟΝ». Ισχυρίστηκε ότι από το Νοέμβρη του 2000 έχει εκπονηθεί πρόγραμμα κατάρτισης, επανακατάρτισης και αυτοαπασχόλησης στους ανέργους του «ΜΙΝΙΟΝ» και είπε ότι αυτοί που μείνανε τελικά ακάλυπτοι είναι 70-80 εργαζόμενοι.. Ανακοίνωσε δε, ότι ο ΟΑΕΔ με βάση το νέο καθεστώς λειτουργίας του δεν έχει τη δυνατότητα να καλύψει τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις των εργαζομένων του «ΜΙΝΙΟΝ».

Ο Αντ. Σκυλλάκος τόνισε ότι οι όποιες προσπάθειες της κυβέρνησης είχαν μικρό αποτέλεσμα για τους ανέργους του «ΜΙΝΙΟΝ», αφού το 1/3 από αυτούς σήμερα είναι εκτός της όποιας παραγωγικής διαδικασίας είτε ως μισθωτοί είτε ως αυτοαπασχολούμενοι. Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι υπάρχει θέμα με τον όποιο καινούριο άγνωστο ιδιοκτήτη της εταιρίας και θα έπρεπε ήδη το υπουργείο να τον έχει βρει προκειμένου να εξασφαλίσει θέσεις εργασίας για τους ήδη ανέργους του «ΜΙΝΙΟΝ». Υπογράμμισε δε, ότι ο ΟΑΕΔ θα μπορούσε να καλύψει το 1,5 δισ. δρχ. που είναι οι αποζημιώσεις και τα δεδουλευμένα των εργαζομένων και στη συνέχεια να τα διεκδικήσει από την εμπορική αξία της εταιρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ