Τετάρτη 3 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Θα ήσουν μπροστάρης στους αγώνες»

Εκδήλωση τιμής στον αγωνιστή Χρήστο Σταμούλο, από την ΚΟΒ όπου ανήκε

«Εφυγε» πολύ νωρίς. Τώρα, που τον χρειαζόμασταν περισσότερο. Θα συνεχίσουμε, όμως, τον αγώνα, όπως θα έκανες εσύ, Χρήστο, αν ήσουν μαζί μας. Με αυτήν την υπόσχεση, οι πρώην συνάδελφοί του τίμησαν χθες το απόγευμα τον Χρήστο Σταμούλο, στη σεμνή πολιτική εκδήλωση τιμής και μνήμης, που διοργάνωσε η ΚΟΒ ΕΘΕΛ - ΟΑΣΑ του ΚΚΕ, στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ, στην Πέτρου Ράλλη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η σύζυγός του, ο γιος του, ο πρόεδρος της ΕΘΕΛ Γιάννης Χατζόπουλος και πολλά στελέχη της εταιρίας.

«Είναι δύσκολη στιγμή για όλους εμάς και ιδιαίτερα για όλους όσους τους καθοδήγησε, τους έδωσε φώτα και περήφανοι δηλώνουμε πως ήταν δάσκαλός μας και θα συνεχίσουμε τον αγώνα του», είπε, στην ομιλία του, ο πρόεδρος των συνδικάτων της ΕΘΕΛ, Γιώργος Μαστραγγελής.

«Ο σύντροφός μας δεν έκρυψε, δεν κατέθεσε ποτέ την κομματική του ταυτότητα. Δεν την έβαλε "κάτω" από την αντίστοιχη συνδικαλιστική», επισήμανε στην ομιλία του ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα». Συνδύαζε, πρόσθεσε, άριστα την ιδιότητα του κομμουνιστή συνδικαλιστή, που ενδιαφέρεται για όλα. Για τα καθημερινά προβλήματα των συναδέλφων του, αλλά και για τα γενικότερα της πόλης και των συγκοινωνιών, τα οποία μας είχε μεταφέρει και στη ΝΑΣ. Από το 1980 που προσλήφθηκε στην ΕΑΣ, μέχρι την ώρα που έφυγε όρθιος μαχητής, έδωσε ό,τι καλύτερο είχε στον αγώνα της εργατικής τάξης και στους συναδέλφους του στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών.

«Και σήμερα αν ήταν παρών ο σύντροφος Χρήστος, τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής, θα πρωτοστατούσε στον αγώνα της εργατικής τάξης κόντρα στην επίθεση που γίνεται στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Στις πρώτες γραμμές ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στην ιδιωτικοποίηση συγκοινωνιακού έργου, και δραστηριοτήτων του χώρου. Θα ακουγόταν στεντόρεια η φωνή του υπέρ των αγωνιζόμενων Παλαιστινίων, που τους κατακρεουργεί η σιδερόφραχτη ισραηλινή πολεμική μηχανή με τη στήριξη των ΗΠΑ». «Εχουν δυνατά μπράτσα, δυνατή φωνή, μουλαρίσιο πείσμα. Δεν κωλώνουν. Είναι φιλότιμα παιδιά. Αυτοί οι στίχοι του ποιητή της Ρωμιοσύνης, γραμμένοι το 1949 στη Μακρόνησο, σκιαγραφούν αυτό που έχουμε κρυμμένο στη μνήμη μας για τον Χρήστο Σταμούλο», σημείωσε την ομιλία του ο Σπύρος Δρίβας, εκ μέρους της ΚΟΒ της ΕΘΕΛ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ