Τετάρτη 3 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ
Ταξική αναμέτρηση σήμερα σ' όλη τη χώρα

Στην Αθήνα στις 10 στην πλατεία Κάνιγγος η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση. Ακολουθεί πορεία, που θα καταλήξει στην πρεσβεία του Ισραήλ

Από σήμερα τα ξημερώματα χιλιάδες εργαζόμενοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και των ταξικών συνδικάτων, κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία. Δίνουν τη μάχη, για να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης. Απαιτούν δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες τους. Διεκδικούν καλύτερα μεροκάματα και μισθούς.

Είναι μια κρίσιμη αναμέτρηση και έτσι την κατανοούν οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις. Είναι μια αναμέτρηση που από την έκβασή της κρίνονται πολλά. Από τη μια μεριά του χαρακώματος, βρίσκεται η εργοδοσία, η κυβέρνηση και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που με το φόβητρο της απόλυσης, την αλαζονεία της εξουσίας, τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς στα ΜΜΕ επιχειρούν να επιβάλουν τα μέτρα. Με το κνούτο του ισχυρού και τις απάτες της παραπληροφόρησης, με το μαστίγιο των απειλών και το «καρότο» της δήθεν «θετικής λύσης», επιδιώκουν να κάμψουν τις αντιστάσεις να κάνουν πραγματικότητα την αντιασφαλιστική ανατροπή.

Από την άλλη οι εργαζόμενοι. Με τα δικά τους όπλα. Με το δίκιο του αγώνα τους. Με αιτήματα που εκφράζουν τις πραγματικές τους ανάγκες, διεκδικούν αυτά που τους ανήκουν. Με τα ταξικά συνδικάτα στήριγμά τους, αντλούν δύναμη από τις ιστορικές αγωνιστικές παραδόσεις του εργατικού κινήματος, αναμετρούνται στα ίσα με τους αντιπάλους τους. Εχουν βαθιά επίγνωση πως ό,τι κατάχτησαν μέχρι τώρα δεν τους το χάρισαν. Μάτωσαν και πόνεσαν. Ετσι γινόταν πάντα. Ετσι γίνεται και σήμερα.

Γι' αυτό από το πρωί, χιλιάδες εργαζόμενοι θα δώσουν τη μάχη με κάθε πρόσφορο τρόπο. Οι οικοδόμοι, στις οικοδομές και στα εργοτάξια των μεγάλων έργων, οι κλωστοϋφαντουργοί στις βιομηχανίες και βιοτεχνίες, ο εμποροϋπάλληλος έξω από τις αλυσίδες καταστημάτων των πολυεθνικών, οι ναυτεργάτες στα λιμάνια, οι μεταλλεργάτες στα μηχανουργεία. Μαζί τους οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα Υγείας, στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην εκπαίδευση, οι λιθογράφοι...


Και από τους χώρους δουλιάς στη συγκέντρωση, στην Κάνιγγος και στις δεκάδες συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, οι εργαζόμενοι με μια φωνή θα απαιτήσουν κλιμάκωση της πάλης. Θα απαιτήσουν εδώ και τώρα την προκήρυξη και οργάνωση νέων απεργιακών κινητοποιήσεων. Παράλληλα και ακριβώς γιατί κατανοούν ποιος είναι ο ένας εχθρός, μετατρέπουν τα σημερινά εργατικά συλλαλητήρια και σε αντιιμπεριαλιστικά. Στην Αθήνα αυτό θα εκφραστεί με την πορεία που θα ακολουθήσει και θα καταλήξει στην ισραηλινή πρεσβεία.

Στην Αθήνα

Απεργούν: Συνδικάτο Μετάλλου «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αθήνας, Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Αθήνας, Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Νομού Αττικής, Πανελλήνια Ενωση Λιθογράφων, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σωματείο Εργαζομένων στου Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς, Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών Κατεργασίας Ξύλου, Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων, Σύλλογος Βοηθών Φαρμακείων και Φαρμακοϋπαλλήλων Αθήνας, Σύλλογος Εργαζομένων στους Δήμους Ανω Λιοσίων, Καματερού, Φυλής, Θρακομακεδόνων, Πετρούπολης, Ενωση Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροπλάνων «Ολυμπιακής Αεροπορίας», Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Εργαζόμενοι στο Ογκολογικό Κηφισίας και Αγ. Αναργύρων, Σωματείο Εργαζομένων στο Κέντρο Βρεφών «ΜΗΤΕΡΑ», Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Εργαστηρίων Γηροκομείων, Σωματείο Εργαζομένων «FINTEXPORT», Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Συνδικαλιστών Αναπηρικού Κινήματος, Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιριών και Γραφείων, Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα και Σχολεία Ειδικής Αγωγής. Ακόμα την απεργία στηρίζουν με αποφάσεις τους: το Σωματείο Εργαζομένων στο πολυκατάστημα «Λαμπρόπουλος» καθώς και ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών (ΣΥΣΠΙΣ), ο οποίος θα συμμετέχει στην απεργία.




Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ