Τετάρτη 3 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΔΕΔΥ
Ακαρπη συνάντηση με Χριστοδουλάκη

Μάταια προσπάθησε χθες το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ να λάβει απαντήσεις από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη για το νέο μισθολόγιο, το Ασφαλιστικό και άλλα ζητήματα που απασχολούν τους δημόσιους υπάλληλους. Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σ. Παπασπύρος δήλωσε, μετά τη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Οικονομίας, ότι δεν προέκυψε τίποτα από τη συνάντηση και ότι η ΑΔΕΔΥ προχωρεί κανονικά για την απεργία στις 11 Απρίλη.

Βεβαίως, ήταν αναμενόμενο να μην προκύψει τίποτα από τη συνάντηση, καθώς η κυβέρνηση ευνοείται από τη στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ. Τόσο επειδή η συγκεκριμένη πλειοψηφία αρνήθηκε να συναινέσει σε ένα αγωνιστικό πρόγραμμα με προοπτική, κλιμάκωση και συντονισμό με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα (πρόταση της «Ταξικής Δημοσιοϋπαλληλικής Συσπείρωσης» για απεργία στις 3 Απρίλη και στη συνέχεια). Αλλά και επειδή εξαρτά τη στάση της στο Ασφαλιστικό με τις εξελίξεις στο νέο μισθολόγιο!

Γίνεται έτσι ακόμη πιο σημαντικό να αναλάβουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι το θέμα του αγώνα και του περιεχομένου του. Αυτό είναι και το κάλεσμα της ΤΑΔΗΣΥ για Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλιάς στο Δημόσιο και μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 11 Απρίλη για: Απόρριψη των αντιασφαλιστικών κυβερνητικών μέτρων. Απεμπλοκή από τον «κοινωνικό διάλογο». Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ. Διεκδίκηση νέων, σύγχρονων, δικαιωμάτων.

Στη συνάντηση, ο υπουργός παρέπεμψε την ΑΔΕΔΥ στο πόρισμα της επιτροπής για το νέο μισθολόγιο, όταν μπήκε θέμα ενσωμάτωσης των επιδομάτων σε αντιδιαστολή με το 60χίλιαρο, το οποίο θέλει η κυβέρνηση να το υπολογίζει πλασματικά στο βασικό μισθό ως αντιστάθμισμα στην αλλαγή υπολογισμού της σύνταξης που προτείνει.

Αόριστος ήταν ο υπουργός για το Ασφαλιστικό, ενώ για τα ζητήματα περίθαλψης των δημοσίων υπαλλήλων και τα βαρέα και ανθυγιεινά παρέπεμψε σε διάφορα αρμόδια όργανα.

Με ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία της 11ης Απρίλη, σημειώνοντας: «Είναι ιστορικό λάθος να αποδεχτούμε και να συνδεθούμε με λογικές επιμήκυνσης του εργάσιμου βίου, σε ρυθμίσεις καθήλωσης των μισθών και των συντάξεων και αποσύνδεσή τους» και πιο κάτω καταλήγει «όλοι χωρίς διαχωρισμούς και κατηγοριοποιήσεις με βάση το χρόνο του διορισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ