Τετάρτη 3 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
Λίστα 7 μηνών!

Την ώρα που Κ. Σημίτης έκανε ευχές στο «Αγία Σοφία» και το «Αγλαΐα Κυριακού», οι γονείς που απευθύνονταν στο αλλεργιολογικό τμήμα του Παίδων στην Πεντέλη -το τρίτο παιδιατρικό νοσοκομείο- έφταναν σε απόγνωση, καθώς πληροφορούνταν ότι για να κλείσουν ένα τακτικό ραντεβού πρέπει να περιμένουν μέχρι και τον Οχτώβρη του 2002!

Το αλλεργιολογικό τμήμα αντιμετωπίζει μεγάλο όγκο παιδιών από όλη την Ελλάδα. Η αντιμετώπιση των περιστατικών, εκτός δύο μόνιμους γιατρούς, γινόταν και με τη συμβολή 9-11 ιδιωτών συνεργατών. Μετά από απόφαση του τελευταίου Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου σταμάτησε η συνεργασία των ιδιωτών συνεργατών μετά την 31.12.2001.

Μιλώντας στο «Ρ» ο Π. Αθανασούλης, διοικητής του νοσοκομείου, παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα στην αντιμετώπιση και ότι προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με την περιοδική προσέλευση γιατρών απ' το ΚΑΤ και το «Σισμανόγλειο». «Πρέπει -πρόσθεσε- να πληρωθεί η θέση του διευθυντή, οπότε θα προστεθεί μια θέση γιατρού και να αλλάξει ο οργανισμός με την προσθήκη δύο ακόμα οργανικών θέσεων γιατρών». Το θέμα τέθηκε στο Β' Περιφερειακό Σύστημα Υγείας και ο Π. Αθανασούλης ευελπιστεί ότι μπορεί να υπάρξει κάποια ανταπόκριση γιατρών στα πλαίσια της εθελούσιας μετακίνησης των γιατρών.

Αυτές οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και πέρα απ' τις προσδοκίες του διοικητή υπάρχει το αγωνιώδες ερώτημα των γονιών: Σε λίγες μέρες τελειώνει η αγωγή που μας είχαν ορίσει οι γιατροί. Μόνοι μας θα αποφασίσουμε για τη συνέχιση ή μη μέχρι τον Οχτώβρη που μας κλείνουν το ραντεβού;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ