Τετάρτη 3 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Θεωρίες» για Ατομα με Ειδικές Ανάγκες

Με θεωρίες επιχείρησε χτες να απαντήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο αίτημα για οικονομική ενίσχυση των αστικών εταιριών που λειτουργούν με τη συμμετοχή του δημοσίου για τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες, που έφερε στη Βουλή με Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης.

Απαντώντας ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Θάνος, μίλησε θεωρητικά και γενικόλογα για «σειρά θεσμικών αλλαγών και παρεμβάσεων για τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού». Χαρακτήρισε «παρωχημένη την αντίληψη προνοιακών επιδομάτων», λέγοντας ότι τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες πρέπει «να ζήσουν χωρίς εξάρτηση από προνοιακές προσφορές».

Παίρνοντας τον λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης σημείωσε πως «σε θεωρητικό επίπεδο ο Δ. Θάνος απάντησε πολύ καλά, αλλά στην πράξη τα πράγματα δεν είναι έτσι», αφού «δεν έχει γίνει καμιά καταγραφή για το πόσα είναι αυτά τα άτομα», ενώ «στην "Επικοινωνία" (σ.σ αστική εταιρία) πληρώνουν τα ασφαλιστικά τους ταμεία και οι γονείς». Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατέληξε λέγοντας ότι «πρέπει να αντιμετωπίσει την κατάσταση το κράτος πρόνοιας», αλλά «αυτό γίνεται όλο και λιγότερο», όμως, σημείωσε, «το κράτος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του» αφού «δεν έχει ανταποκριθεί στα αιτήματα των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ