Τετάρτη 3 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ»
Τρεις βδομάδες απεργία

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).--

Μαχητικά και αγωνιστικά, όπως ξεκίνησαν πριν από 18 μέρες, οι εργαζόμενοι της εταιρίας «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ» στη Ριτσώνα Βοιωτίας, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα, σύμφωνα με την απόφαση της χτεσινής γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησαν στο χώρο του εργοστασίου. Διανύοντας την τρίτη βδομάδα των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι, μπροστά και στην αδιαλλαξία της διεύθυνσης της επιχείρησης - που στοχεύει, παράλληλα, στη διάσπαση των εργαζομένων και στη δράση της εμπιστοσύνης τους στη διοίκηση του σωματείου - συνεχίζουν από τη Δευτέρα τις καθημερινές στάσεις εργασίας ανά ώρα, μέχρι τις 10 το βράδυ που λειτουργεί το εργοστάσιο, ενώ ήδη έχουν πάρει απόφαση για συμμετοχή στη σημερινή 24ωρη απεργία για την Κοινωνική Ασφάλιση (ώρα συγκέντρωσης όλων των εργαζομένων του κλάδου είναι 9.30 το πρωί στην πύλη του εργοστασίου της «ΕΛΑΪΣ»).

«Στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας του ομίλου (η επιχείρηση «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ» ανήκει στο γνωστό όμιλο «PLIAS»), εμείς απαντάμε σύσσωμοι, με αγώνα διεκδικούμε το δίκιο μας κι έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι να καμφθεί η στάση της διοίκησης της εταιρίας», δήλωσε στο «Ρ» ο Γ. Παναγής, μέλος της Εργοστασιακής Επιτροπής (το σωματείο «Πανελλαδική Ενωση Εργατοτεχνικού και Υπαλληλικού Προσωπικού - Ελαιουργοσαπουνοποιείων - Πυρηνελαιουργείων - Σπορελαιουργείων - Καλλυντικών - Απορρυπαντικών» είναι κλαδικό).

Επιβεβαιώνοντας την αγωνιστική τους στάση, για άλλη μια φορά, χτες, κατά τη διάρκεια μιας μαζικής γενικής συνέλευσης, ψήφισαν ομόφωνα τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, την Πέμπτη και Παρασκευή, με στάσεις εργασίας, ανά ώρα και στις δυο βάρδιες, ενώ, παράλληλα, έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο του σωματείου Λ. Σκαρόπουλο και το γραμματέα Ν. Ξουράφη, για τη σημασία της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης, που, όπως επισημάνθηκε, «η επιτυχία της θα στείλει διπλό μήνυμα, προς την κυβέρνηση - εργοδοσία ότι τα αντιασφαλιστικά μέτρα δεν πρόκειται να περάσουν και προς τις συμβιβασμένες και υποτακτικές συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, να αποχωρήσουν από τον κοινωνικό διάλογο - απάτη, γιατί κανένας εργαζόμενος δεν τους έχει εξουσιοδοτήσει να διαπραγματευτούν τι θα χάσουν.

Μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα τους, μετέφεραν ο Κ. Πάλλης, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, και ο Γ. Αργύρης, πρόεδρος της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας και μέλος της Γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών Εύβοιας.

Στο διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων των εργαζομένων, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, αύξηση 3% για την αναπλήρωση του πληθωρισμού του έτους 2001, αύξηση μισθού 2,5%, πλαφόν κατώτερου μισθού 240.000 δρχ, 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο χωρίς μείωση αποδοχών, οδοιπορικά κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα σε σύσκεψη από σωματεία της Εύβοιας (2017-12-19 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις στον «Παπουτσάνη» (2014-02-01 00:00:00.0)
Κρατάνε γερά οι εργαζόμενοι στον «Παπουτσάνη» (2009-05-13 00:00:00.0)
Ακούστηκε δυνατή η φωνή τους (2009-03-31 00:00:00.0)
Καμιά υποχώρηση (2004-07-16 00:00:00.0)
Δέσμευση για τα δεδουλευμένα (1998-09-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ