Σάββατο 1 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις στον «Παπουτσάνη»

Από προηγούμενη κινητοποίηση στη Χαλκίδα για τις απολύσεις στον «Παπουτσάνη»
Από προηγούμενη κινητοποίηση στη Χαλκίδα για τις απολύσεις στον «Παπουτσάνη»
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, με αίτημα την επαναπρόσληψη των 6 απολυμένων συναδέλφων τους και την καταβολή των επιδομάτων που τους οφείλονται, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο του «Παπουτσάνη» στη Ριτσώνα. Στο πλαίσιο των αγωνιστικών πρωτοβουλιών, χτες το απόγευμα έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Αγοράς και πορεία στους δρόμους της Χαλκίδας, από την Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών και τη Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ.

Το «παρών» έδωσαν το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Συνδικάτο Τροφίμων-Ποτών Εύβοιας-Βοιωτίας, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας και οι δυνάμεις του ΜΑΣ στο ΤΕΙ της πόλης. Παρευρέθηκε επίσης αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Ψήφισμα υιοθέτησε ομόφωνα το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδας, μετά από πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ.

Στην ανακοίνωση για τη χτεσινή συγκέντρωση, η Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών καταγγέλλει τον κυβερνητικό και εργοδοτικό αυταρχισμό: «Καταγγέλλουμε τη στάση της εργοδοσίας της εταιρείας "Παπουτσάνης", που για άλλη μια φορά χρησιμοποίησε τα ΜΑΤ για να χτυπήσει την απεργία μας. Τόσο η κυβέρνηση, όσο και η Αστυνομική Διεύθυνση της περιοχής Εύβοιας έχουν σοβαρές ευθύνες για την προστασία που παρέχουν στην εργοδοσία και χτυπούν τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους», αναφέρει.

«Δεν είμαστε μόνοι μας, έχουμε μαζί μας όλους τους εργαζόμενους της περιοχής και προχωράμε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε», επισημαίνει το Σωματείο, το οποίο διεκδικεί την επαναπρόσληψη των 6 απολυμένων, την καταβολή των επιδομάτων που οφείλονται στους εργαζόμενους από το 2013, την πραγματοποίηση συνάντησης της εργοδοσίας με το Σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ