Σάββατο 1 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΡΙΑΣΙΟ - ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ
Φιέστες εξωραϊσμού της αντιλαϊκής πολιτικής

Εργαζόμενοι και ασθενείς χάλασαν το ντεκόρ που προσπάθησε να στήσει το υπουργείο Υγείας

Με τη μαχητική παρέμβαση εργαζομένων του νοσοκομείου και ασθενών, ο υπουργός Υγείας αναγκάστηκε χτες να ματαιώσει τη «φιλανθρωπική» φιέστα που έστηνε στο Θριάσιο, σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή, για τον εξωραϊσμό της κυβερνητικής πολιτικής στην Υγεία.

Για χτες το πρωί, είχε προγραμματιστεί εκδήλωση στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου ο υπουργός Υγείας και ο Αρχιεπίσκοπος θα έκαναν την παραλαβή ενός κοντέινερ με νοσοκομειακό εξοπλισμό, προσφορά ομογενών. Οι εργαζόμενοι υποδέχτηκαν αγωνιστικά τον υπουργό Υγείας και κατήγγειλαν ότι στο Θριάσιο που επισκέπτεται, η κυβέρνηση έκανε περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες κατά 25%, δημιουργώντας ένα έλλειμμα 1,5 εκ. ευρώ μόνο για τα φάρμακα των ασθενών.

Ο υπουργός Υγείας προσπάθησε να αντιπαρέλθει τις καταγγελίες με τα γενικόλογα και προκλητικά επιχειρήματα περί «σπατάλης», αλλά πήρε άμεσα την απάντηση απ' τα συνθήματα των εργαζομένων: «Κάτω τα χέρια απ' τα νοσοκομεία, δεν έχουμε ανάγκη τη φιλανθρωπία». Κατήγγειλαν ακόμα ότι το υλικό του ενός κοντέινερ για όλα τα νοσοκομεία της Αττικής αντιστοιχεί σε μια κούτα για το καθένα από αυτά.

Ο Αρχιεπίσκοπος ματαίωσε τελικά την επίσκεψη στο Θριάσιο. Οπως σημειώνει το Σωματείο, ο υπουργός Υγείας προσπάθησε να σώσει τα προσχήματα και να επισκεφθεί τμήματα του νοσοκομείου, όπου πέρα από τη παρουσία των εργαζομένων, συνάντησε και την αποδοκιμασία των ασθενών για την πολιτική της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει οριστικά.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η Διοίκηση του «Ευαγγελισμού» διοργάνωσε χτες φιέστα για την επαναλειτουργία του Οφθαλμιατρείου -έχει συγχωνευτεί με τον «Ευαγγελισμό»- μετά την αποκατάσταση των ζημιών, δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια (!) από το σεισμό του 1999. Στη φιέστα συμμετείχε ο υπουργός Υγείας.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ) σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ενώ για πολλά χρόνια, δίνονταν τεράστια ποσά (περίπου 11.500 ευρώ μηνιαίως) για την ενοικίαση διπλανών κτιρίων, χορηγούνταν με το σταγονόμετρο κονδύλια για τις εργασίες αποκατάστασης του παλαιού κτιρίου που προχωρούσαν με ρυθμό χελώνας. Είναι η ίδια συγκυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας που, εφαρμόζοντας την πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου, από τη μια βάζουν το ένα λουκέτο μετά το άλλο στα Νοσοκομεία και στις υπάρχουσες δημόσιες δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και δυσκολεύουν ολοένα περισσότερο την πρόσβαση των ασθενών σε υπηρεσίες Υγείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ