Σάββατο 1 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Την Τρίτη 4 Φλεβάρη τα συλλαλητήρια για την Υγεία

Στην Αθήνα στις 6 μ.μ., Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου και σε άλλες πόλεις

Από παλιότερη διαδήλωση για τα οξυμένα προβλήματα της Υγείας
Από παλιότερη διαδήλωση για τα οξυμένα προβλήματα της Υγείας
Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζεται από Λαϊκές Επιτροπές, σωματεία και φορείς του κινήματος στην Αττική, το συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ για την Υγεία, την Τρίτη 4 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια. Στο συλλαλητήριο καλούν, με ανακοινώσεις τους, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ. Στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει συλλαλητήριο την ίδια μέρα στις 6.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Τη Δευτέρα, θα γίνει σύσκεψη για το συντονισμό της δράσης των σωματείων, στις 6.30 μ.μ. στο ΕΚΘ.

Στην Αττική, ενόψει του συλλαλητηρίου, αλλά και στο πλαίσιο των δράσεων για την Υγεία, τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται ενδεικτικά τα εξής:

  • Η Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω θα κάνει πικετοφορία σήμερα στις 12 μ., στη διασταύρωση των οδών Θηβών και Ιεράς Οδού. Καθημερινά, η Λαϊκή Επιτροπή θα βρίσκεται στον ΟΑΕΔ, στο ΙΚΑ, στα γραφεία του ΟΑΕΕ της περιοχής.
  • Στις 13/2 θα γίνει συγκέντρωση στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, για ενημέρωση και την οργάνωση κινητοποιήσεων την Τρίτη 18/2, που τα σωματεία και οι φορείς έχουν ορίσει ως Μέρα Δράσης για την Υγεία. Εκείνη τη μέρα, θα γίνουν κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία της περιοχής του Πειραιά, δηλαδή σε Γενικό Κρατικό, «Τζάνειο» και «Μεταξά» καθώς και στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας.
  • Συσκέψεις γίνονται στα αμαξοστάσια της ΕΘΕΛ από τις Επιτροπές Αγώνα του ΠΑΜΕ.
  • Οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ προγραμματίζουν περιοδείες στα αμφιθέατρα της Ιατρικής και Νοσηλευτικής, ενώ καλούν σε συνεδριάσεις τα όργανα των συλλόγων, προκειμένου να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο.

Σε άλλες περιοχές:

  • Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί σε συγκέντρωση για την Υγεία, την Τετάρτη 5/2, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.
  • Σε κινητοποίηση για δημόσια - δωρεάν Υγεία, την Τρίτη 4/2 στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη, καλούν οι τοπικές Γραμματείες των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ και ΠΑΣΥ, μαζί με σωματεία της περιοχής.
  • Στο Ηράκλειο, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΥΠΕ, την Τετάρτη 5/2, στις 11 π.μ.
  • Στην Ικαρία, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ και της ΟΓΕ συνεχίζουν τις παρεμβάσεις και το μάζεμα υπογραφών, που θ' αποσταλούν στο υπουργείο Υγείας, στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και στη Βουλή.
  • Στην Κέρκυρα, η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 4/2 στο νοσοκομείο.
  • Στα Τρίκαλα, ΕΒΕ, Σύλλογοι Γυναικών και αγροτών και Λαϊκές Επιτροπές του Νομού καλούν σε συλλαλητήριο για την Υγεία την Τετάρτη, 5 Φλεβάρη.
  • Σε Σάμο - Ικαρία, αντιδρώντας στο οριστικό κλείσιμο των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ στον Αγιο Κήρυκο, στον Εύδηλο της Ικαρίας και στο Καρλόβασι της Σάμου, το Εργατικό Κέντρο κήρυξε για χτες 4ωρη στάση εργασίας στην Ικαρία, με συγκέντρωση στο ΙΚΑ Αγίου Κηρύκου. Επίσης, κήρυξε 4ωρη στάση εργασίας για τη Σάμο τη Δευτέρα, με συγκέντρωση στο ΙΚΑ Καρλοβάσου και 24ωρη απεργία στην Ικαρία την ίδια μέρα, με συγκέντρωση στον Εύδηλο. Τέλος, κήρυξε 4ωρη στάσης εργασίας στην Ικαρία στις 7/2 και συγκέντρωση στο ΙΚΑ Ευδήλου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ