Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
"Μάχη" για Παντούρου

"Μάχη" με το χρόνο, αλλά και τα δεδομένα στην ΑΕΚ, προσπαθώντας ν αποκτήσουν τον Νίκα Παντούρου. Ως αργά χτες, από τα γραφεία της ΠΑΕ, γίνονταν συνεχείς επαφές με ανθρώπους της Μπενφίκα. Ο "μαραθώνιος" είχε ξεκινήσει το μεσημέρι, όταν ο Γ. Λεωντσινίδης με φαξ είχε ζητήσει να του γνωστοποιηθεί πόσα λεφτά θέλουν οι Λουζιτανοί για να παραχωρήσουν το Ρουμάνο μέσο.

Δύο αλληλοσχετιζόμενα είναι τα εμπόδια που δυσχέραναν (ως τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές) την έλευση του παίχτη, μ' εξαίρεση το αυτονόητο που είναι το οικονομικό. Το ένα αφορά τη μεταβατική περίοδο. Οπως είναι γνωστό οι μετοχές θα περάσουν στα χέρια των νέων ιδιοκτητών στις 6 Οκτώβρη. Ως τότε νομικά η ΠΑΕ δεν ανήκει στην πολυεθνική. Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, οι "σωτήρες" δεν είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν λεφτά, υπολογίζοντας και την παραμικρή πιθανότητα "ναυαγίου" της δουλιάς.

Οι ίδιες πηγές πάντως υποστήριζαν ότι εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις. Μια απ' αυτές είναι ν' αποκτηθεί ο παίχτης από μια άλλη ομάδα που ανήκει στον όμιλο (λ.χ. Βιτσέντζα ή Ρέιντζερς) και να δοθεί στην ΑΕΚ δανεικός. Ετερο πρόβλημα δημιουργεί η λήξη σήμερα της εμβόλιμης μεταγραφικής περιόδου. Τυπικά θα πρέπει ως το μεσημέρι να 'χει ολοκληρωθεί η μετεγγραφή, αλλιώς είναι εκπρόθεσμη. Ομως εδώ είναι Ελλάδα και υπάρχουν "παραθυράκια". Στην προκειμένη περίπτωση είναι οι γνωστές θυρίδες.

Στο μεταξύ η ΑΕΚ αναχωρούσε το πρωί για τη Λετονία, όπου την Πέμπτη θ' αντιμετωπίσει την Ντίναμπουργκ, στον επαναληπτικό αγώνα για τον πρώτο γύρο του κυπέλλου Κυπελλούχων. Η πρόκριση έχει κριθεί μετά το 5-0 της Ν. Φιλαδέλφειας, όμως στο δικέφαλο θέλουν τη νίκη. Κάθε βαθμός μπορεί ν αποδειχτεί πολύτιμος για τη χώρα μας, στην προσπάθεια εισόδου στην πρώτη οκτάδα της σχετικής ευρωπαϊκής βαθμολογίας. Αυτό πάντως δεν εμπόδισε τον Ντουμιτρίου να κάνει χτες παρατηρήσεις και νουθεσίες προς τους παίχτες για την άσχημη εμφάνισή τους με την Καβάλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ