Πέμπτη 2 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Συνέδριο για τη σύγχρονη οικονομική θεωρία

"Η σύγχρονη οικονομική θεωρία - κριτικές προσεγγίσεις", είναι ο τίτλος συνεδρίου που διοργανώνει το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο διήμερο 6 - 7 Οκτώβρη στην Αθήνα. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα αρχίσουν τη Δευτέρα 6 Οκτώβρη στις 3.30 στους χώρους του Πανεπιστημίου (Αμφιθέατρο πτέρυγας Αντωνιάδου, Αντωνιάδου & Πατησίων 76).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στους στόχους του συνεδρίου είναι μεταξύ άλλων η παρουσίαση και περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση στη χώρα μας των σύγχρονων αμφισβητήσεων και κριτικών της επικρατούσης οικονομικής θεωρίας και πολιτικής. Θα διατυπωθούν, επίσης, εναλλακτικές προτάσεις στα σύγχρονα οικονομικά προβλήματα. Θεματολογικά, στο συνέδριο θα παρουσιαστούν κριτικές αναλύσεις της νεοφιλελεύθερης οικονομικής θεωρίας και πολιτικής, θα συζητηθούν οι προοπτικές του σοσιαλισμού σήμερα και θα εξεταστεί η Οικονομική και Νομισματική Ενωσης της Ευρώπης.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν σαν εισηγητές ή σχολιαστές περισσότεροι από 20 ξένοι και Ελληνες καθηγητές Οικονομικών Σχολών Πανεπιστημίων της Ελλάδας, των ΗΠΑ και άλλων χωρών της Ευρώπης.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση από τα ελληνικά στα αγγλικά και αντίστροφα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ