Παρασκευή 3 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΒΕ ΑΘΗΝΑΣ
Στο δρόμο νέων αγώνων

Κοινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων της Αθήνας και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αθήνας

Σε νέο κύκλο αγώνων μπαίνουν οι επαγγελματίες βιοτέχνες και οι έμποροι αυτόν το μήνα, με στόχο να κορυφωθούν με παναθηναϊκή συγκέντρωση μέσα στο Νοέμβρη. Σε αυτά τα πλαίσια, και με βάση σχετική απόφαση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) στην τελευταία γενική συνέλευση που έγινε στη Θεσσαλονίκη κάτω από την πίεση των εξοντωτικών προβλημάτων και των αγωνιστικών δυνάμεων της ΔΗΚΕΒΕ, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στις 7.00 το απόγευμα σύσκεψη - συζήτηση με τη συμμετοχή των μελών της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων της Αθήνας (ΟΒΣΑ) και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αθήνας (ΟΕΒΕΑ) στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ.

Οπως αναφέρεται σε σχετική κοινή ανακοίνωση των δύο Ομοσπονδιών, υπεύθυνες για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην αγορά δεν είναι άλλες από τις ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικές των τελευταίων χρόνων. Χιλιάδες μικρομάγαζα οδηγούνται καθημερινά στον αφανισμό, εξαιτίας της ασύδοτης εξάπλωσης των πολυκαταστημάτων και των πολυεθνικών, που έχουν επιβάλει το νόμο της ζούγκλας στην αγορά. Την ίδια στιγμή, πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και βιοτέχνες που έχασαν μεγάλα ποσά για την οικονομική τους αντοχή από μεγάλα καταστήματα, των οποίων ήταν προμηθευτές και σήμερα βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας - όχι όμως και οι ιδιοκτήτες τους - ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι πετάχτηκαν ή πετάγονται στο δρόμο, όπως αυτές τις μέρες γίνεται με το ΜΙΝΙΟΝ. Μπροστά σ' αυτή την πραγματικότητα, υπογραμμίζει η ΟΒΣΑ και η ΟΕΒΕΑ τα προβλήματα των εργαζομένων και των ΕΒΕ είναι κοινά, γι' αυτό κοινοί πρέπει να είναι και οι αγώνες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ