Παρασκευή 3 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σε βάρος των φαρμακοποιών η ανακοστολόγηση

Την κυβερνητική πολιτική για το φάρμακο, που οδηγεί σε αφανισμό τους Ελληνες φαρμακοποιούς, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ). Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση ασκεί μια πολιτική με την οποία, εν ονόματι μιας ιδιοτελούς, αδιαφανούς και χωρίς προοπτική ανακοστολόγησης, θα αφανίσει τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι ποτέ δε ζήτησαν υπερκοστολογημένα φάρμακα, παρά μόνο την απρόσκοπτη άσκηση του λειτουργήματός τους και την επιβίωσή τους. "Με τις νέες κοστολογικές μεθόδους που εφάρμοσε για τον προσδιορισμό των τιμών των φαρμάκων -σημειώνεται στην ανακοίνωση - η κυβέρνηση κάλυψε απόλυτα τα διαπλεκόμενα συμφέροντα των πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών, που για πολλά χρόνια λυμαίνονται το φάρμακο και αφ' ενός αισχροκερδούν σε βάρος των ασφαλισμένων και των ασφαλιστικών ταμείων και αφ' ετέρου οδηγούν σε πλήρη διάλυση την ελληνική αγορά φαρμάκου".

Επίσης, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Αθήνας καταγγέλλει ότι οι φαρμακοποιοί είναι αυτοί που καλούνται να στερηθούν 40 δισ. δρχ. από το ήδη πενιχρό εισόδημά τους, ποσό δυσβάσταχτο για τη δυνατότητά τους, που τους οδηγεί νομοτελειακά σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους και εν τέλει στην ανεργία. Τονίζει, δε, ότι "οι φαρμακοποιοί της χώρας, που ούτε κοστολογούν, ούτε συνταγογραφούν, ούτε εισάγουν ή παράγουν φάρμακα, ούτε εκμαυλίζουν συνειδήσεις, είναι τα εξιλαστήρια θύματα της άφρονος πολιτικής που μέχρι σήμερα ακολούθησε το υπουργείο Εμπορίου και οι απόλυτα διαβλητές υπηρεσίες του".

Παράλληλα, καταγγέλλει τον διοικητή του ΙΚΑ Γρ. Σολωμό, που όπως αναφέρει "με την απαράδεκτη νοοτροπία που διαθέτει ανακάλυψε σκόπιμα προχτές και ανακοίνωσε ανύπαρκτη "μαύρη λίστα" δήθεν κομπιναδόρων φαρμακοποιών, για να συμβάλει με τον τρόπο του στην εξόντωση του κλάδου και τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης".

Ο ΦΣΑ δηλώνει ότι οι φαρμακοποιοί της χώρας δε θα παραδώσουν αμαχητί τη ζωή τους και το μέλλον τους και ότι επανέρχονται συσπειρωμένοι στο πεδίο των κοινωνικών αγώνων για να διεκδικήσουν και να κατακτήσουν την επιστημονική, κοινωνική και επαγγελματική τους καταξίωση.

Καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τα εξαγγελθέντα μέτρα και με εντιμότητα και σοβαρότητα να πραγματοποιήσει την ορθολογιστική και με κοινωνικό χαρακτήρα ανακοστολόγηση. Ακόμα, τους φαρμακοποιούς της Αττικής αλλά και το σύνολο των φαρμακοποιών της χώρας συσπειρωμένοι να αντιτάξουν το μαζικό τους αγώνα στην αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης.

Τέλος, τονίζει ότι η Γενική Συνέλευση του ΦΣΑ που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτώβρη θα αποφασίσει για τις άμεσες και πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών της Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ