Τρίτη 7 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
56 ΧΡΟΝΙΑ ΕΑΜ
Ολοι σήμερα στο Πεδίον του Αρεως

Στις 6 μ.μ. ο γιορτασμός

Για το γιορτασμό της επετείου των 56 χρόνων από την ίδρυση, στις 27 Σεπτέμβρη 1941, του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου του θρυλικού ΕΑΜ,η Πανελλήνια Ενωση Αντιστασιακών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) και οι συνεργαζόμενες με αυτήν ΕΑΜογενείς Ενώσεις,πραγματοποιούν σήμερα στις 6.00 το απόγευμα συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως (άγαλμα Αθηνάς).

Προσκαλούνται όλοι οι αγωνιστές, ΕΑΜίτες, ΕΠΟΝίτες, ΕΛΑΣίτες, οι φίλοι της Αντίστασης, οι νεολαίοι, τέλος, όλος ο λαός να παραβρεθούν στην εκδήλωση και να τιμήσουν με την παρουσία τους τους υπέροχους πατριώτες, που αγωνίστηκαν και θυσίασαν τη ζωή τους στο βωμό του υπέρτατου ιδανικού, της ελευθερίας.

Το πρόγραμμα ανοίγει με απαγγελία του Β. Λιόγγαρη και ακολουθούν αντάρτικα τραγούδια από τη Χορωδία της ΠΕΑΕΑ.Στη συνέχεια θα γίνει χαιρετισμός από την ΚΝΕ,το Σύλλογο "Φίλων της Εθνικής Αντίστασης" και κεντρική ομιλία από τον πρόεδρο της Ενωσης, Νίκο Τερζόγλου.Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν: Το μουσικό Συγκρότημα "Ιωνία" Στ. Ψαραδάκου και ο Σύνδεσμος διάδοσης δημοτικών χορών και τραγουδιών Ε. Λύτρα.

Τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ καλούν τα μέλη και τους φίλους της Αντίστασης να πάρουν μέρος στην εκδήλωση.

  • Η ΝΕ Πειραιά καλεί όλα τα Παραρτήματα, που περιλαμβάνονται στη δύναμή της, δηλαδή Κοκκινιάς,Κερατσινίου,Κορυδαλλού,Δραπετσώνας,Περάματος,Σαλαμίνας,να συμμετάσχουν μαζικά στην εκδήλωση.
  • Το Παράρτημα Πετρούπολης βάζει πούλμαν, το οποίο θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο (στα φανάρια) στις 5 μμ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ