Τρίτη 7 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Α' ΕΘΝΙΚΗ
"Βροχή" τα γκολ και... οι πέτρες

Μεγάλα σκορ αλλά και σοβαρά επεισόδια σε δύο γήπεδα

Απ' όλα είχε ο... μπαξές της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής. Αφθονα γκολ, εντυπωσιακές ανατροπές, αλλά και το καθιερωμένο... ξύλο, σε δύο γήπεδα. Ας δούμε όμως αναλυτικά τι έγινε την περασμένη Κυριακή: Ο Ιωνικός και ο Παναθηναϊκός ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι της αγωνιστικής. Πέρασαν αλώβητοι μακριά από τις έδρες τους και έχουν πέντε συνεχόμενες νίκες χωρίς μάλιστα να έχουν δεχτεί ακόμη τέρμα!

Οι "κυανόλευκοι" του Γιάτσεκ Γκμοχ πέρασαν και από το Βύρωνα με ένα γκολ του Σκοτσέζου Γκρεγκ Μπρούστερ. Αλήθεια πού θα σταματήσουν οι Νικαιώτες;

Ο Παναθηναϊκός του Βασίλη Δανιήλ κέρδισε στο Φάληρο 2-0 τον Εθνικό και συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις. Δυστυχώς όμως, όπως έχει πια καθιερωθεί στα φετινά ματς του "τριφυλλιού" δεν απουσίασαν τα θερμά επεισόδια. Οι οπαδοί των "πρασίνων" αντάλλαξαν πέτρες με αυτούς του Εθνικού, ενώ όποτε ήθελαν έμπαιναν στον αγωνιστικό χώρο. Η αστυνομική δύναμη ήταν ανεπαρκής...

Πραγματικό "πολυβόλο" ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις "διαλύοντας" τον κακό δαίμονα... Σκόντα Ξάνθη, με το εντυπωσιακό 6-1. Ο Πίτερ Οφορίκουε ήταν χάρμα ιδέσθαι, όπως και ο Ιλια Ιβιτς. Το... ρετούς του Μπάγεβιτς έπιασε τόπο και τα χαμόγελα επέστρεψαν στο λιμάνι.

Το ματς της αγωνιστικής έγινε αναμφίβολα στον Κορυδαλλό. Προοδευτική και ΠΑΟΚ διαφήμισαν το ποδόσφαιρο (3-3) με τις συνεχείς εναλλαγές του σκορ, όχι όμως και οι φίλαθλοι (;) που επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο και απαράδεκτα συνθήματα. Κρίμα που ένα τόσο ποιοτικό παιχνίδι δεν είχε την ανάλογη... συμπαράσταση της κερκίδας.

Ανάλογο - χιτσκοκικό φινάλε είχε και η συνάντηση της Καβάλας και του ΟΦΗ. Οι Κρητικοί προηγήθηκαν 3-0 όμως... κατάφεραν να ισοφαριστούν από τους μαχητές του Κώστα Ιωσηφίδη.

Η Βέροια επέστρεψε στις νίκες κερδίζοντας εύκολα 3-1 τον Πανηλειακό, που μακριά από τον Πύργο είναι ευάλωτος.

"Χαράς ευαγγέλια" στην Πάτρα, αφού η Παναχαϊκή πέτυχε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα σε βάρος του Πανιωνίου, που ορθά διαμαρτύρεται για τον προπηλακισμό του προπονητή Γιάννη Κυράστα.

Τέλος, στην Καλαμάτα, το ντεμπούτο του Ζαϊρζίνιο ήταν... μαύρο, αφού ο Απόλλωνας πήρε τους τρεις βαθμούς και έστειλε τη "μαύρη θύελλα" στην προτελευταία θέση του πίνακα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ