Πέμπτη 9 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Την ερχόμενη βδομάδα η πρόταση μομφής

ΜΟΣΧΑ (ανταπόκριση ΒΛ. ΜΑΣΙΝ).-

Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Τσερνομίρντιν και ο πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ανατόλι Τσουμπάις, παρουσίασαν προχτες στην Κρατική Δούμα (Κάτω Βουλή) τον απολογισμό της κυβέρνησης για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 1997 και την κοινωνικοοικονομική κατάσταση στη χώρα. Σήμεραθα συζητηθεί το σχέδιο προϋπολογισμού του 1998. Παρά τις προσπάθειες του Τσερνομίρντιν και του Τσουμπάις να αποδείξουν ότι στη χώρα έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για τη μελλοντική ανάπτυξη της οικονομίας, καθώς οι προβλέψεις του προϋπολογισμού του 1997 δεν έχουν εκπληρωθεί, η πλειοψηφία των βουλευτών δε συμμερίζεται την αισιοδοξία της κυβέρνησης. Η δράση της κυβέρνησης στους 9 μήνες του 1997 κρίθηκε ως μη ικανοποιητική.

Πριν, όμως, από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, έγινε σύντομη συζήτηση για το πότε θα γίνει η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΡΟ (η ψηφοφορία θα γίνει την επόμενη βδομάδα). Ο Τσερνομίρντιν απηύθυνε έκκληση στους βουλευτές να αποσύρουν την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. "Είμαι πεπεισμένος ότι η χώρα και ο ρωσικός λαός δε χρειάζονται αυτή την ψήφο ή νέες εκλογές", είπε.

Δριμύτατη κριτική κατά του γιελτσινικού καθεστώτος άσκησε ο πρόεδρος της ΚΕ του ΚΚΡΟ, Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, ο οποίος σημείωσε ότι η σοβιετική εποχή στη ζωή της χώρας και του κόσμου μπήκε στην ιστορία της ανθρωπότητας με τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, τη μεγάλη νίκη κατά του φασισμού, την εκτόξευση στο Διάστημα του πρώτου δορυφόρου. Η εποχή του σημερινού καθεστώτος συνδέεται με τη διάλυση του μεγάλου κράτους, την παράλυση της διοίκησης και την εξαθλίωση των μαζών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ