Πέμπτη 9 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Βάζουν πλώρη για κορυφή

Αν η σημερινή Ρεάλ είναι η... βασίλισσα της Ευρώπης, τότε η Μαδρίτη υποδέχεται στις 21.30 το... βασιλιά της Ευρώπης (μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από τον ΑΝΤ-1 στις 2.15). Πάνε οι εποχές που το "Παλάσιο Κομουνιτάντ" της Μαδρίτης, έμοιαζε και ήταν άπαρτο φρούριο. Με τη φόρα που έχει πάρει ο Ολυμπιακός, η Ρεάλ πρέπει να ανησυχεί. Με τρεις ήττες σε αντίστοιχα παιχνίδια, υποχρεωτικά απόψε παίζει τα "ρέστα" της. Δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα, θα είναι γι' αυτήν καταστροφή. Μη σας εκπλήσσει που η Ρεάλ προηγείται στο βαθμολογικό πίνακα του ισπανικού πρωταθλήματος με 5 νίκες και 1 ήττα. Ας είναι καλά ο Μιγκέλ Ανχελ Μαρτίν που άφησε εκτός Ευρώπης τον τρίτο ξένο της ομάδας, Μιχαήλ Μιχάιλοφ. Ο Ρώσος σέντερ είναι "όλα τα λεφτά". Αντιθέτως, ο Τζο Αρλάουσκας που προτιμήθηκε αντ' αυτού, δε διάγει τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα του. Απεναντίας μάλιστα, στην προσπάθειά του να αποδείξει ότι δικαίως είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ομάδας, πολλές φορές καταστρέφει το παιχνίδι των συμπαικτών του, με τις βιαστικές και ατομικές του επιλογές. Ευκαιρία λοιπόν για τον Ολυμπιακό να μείνει αήττητος για τέταρτη αγωνιστική και γιατί όχι, να ξεμπερδέψει νωρίς με μια ισπανική ομάδα, καθώς, όπως είναι γνωστό, το φάιναλ φορ θα φιλοξενηθεί φέτος στη Βαρκελώνη.

Η ΑΕΚ υπολογίζει αλλά δε φοβάται την Τσιμπόνα

Τρίτη συνεχόμενη ήττα κι ενώ ακολουθεί το παιχνίδι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό, δε θα την αντέξει ο Γιάννης Ιωαννίδης. Η Τσιμπόνα την οποία φιλοξενεί η ΑΕΚ στις 20.45 (ζωντανή μετάδοση ΑΝΤ-1), δεν είναι το μεγάλο όνομα. Είναι όμως εκπρόσωπος μιας μεγάλης σχολής όπως η κροατική. "Είδαμε και τα τρία παιχνίδια της Τσιμπόνα στην ευρωλίγκα, αλλά οι δύο ήττες δεν εκφράζουν την πραγματική της εικόνα. Τόσο με την Τιμσίστεμ, όσο και με την Αλμπα, οι αγώνες της κρίθηκαν στο τελευταίο λεπτό. Οι παίκτες της τρέχουν και οι ψηλοί κάνουν πολλά σκριν για να σουτάρουν ανενόχλητοι οι περιφερειακοί" δήλωσε ο προπονητής της ΑΕΚ.

Οντως η Τσιμπόνα τρέχει και πυροβολεί ασταμάτητα. Σύμφωνα πάντως με τον Εβγένι Κισούριν, ο οποίος παρεμπιπτώντος αρνήθηκε ν' αλλάξει τη ρωσική με την κροατική υπηκοότητα, αν και η ΦΙΜΠΑ είχε εγκρίνει τα σχετικά χαρτιά, η ταχύτητα της Τσιμπόνα είναι ταυτόχρονα και η αδυναμία της. "Είναι άρρωστη η Τσιμπόνα. Μόλις περάσουμε τη σέντρα, με την πρώτη αλλαγή της μπάλας εκδηλώνεται και το σουτ", δήλωσε πρόσφατα. Αλλο γρήγορο κι άλλο βιαστικό μπάσκετ. Καλού κακού πάντως, οι περιφερειακοί της ΑΕΚ ας ετοιμάσουν όπλα και μπαλάσκες, γιατί αν οι Κροάτες σουτάρουν ανενόχλητοι, η αδυναμία της Τσιμπόνα μπορεί να εξελιχθεί σε πλεονέκτημα.

Μονόδρομος η νίκη για τον ΠΑΟΚ

Από άλλη οπτική γωνία θα αντιμετώπιζε ο ΠΑΟΚ στις 18.30 την Μπενετόν Τρεβίζο (ζωντανή μετάδοση STAR), αν δεν είχε... δωρίσει τους βαθμούς της νίκης στην Εστουντιάντες την προηγούμενη Τετάρτη. Δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα,... απαγορεύεται για την ομάδα του Σβι Σερφ. Η Τρεβίζο δεν ακολούθησε την πολιτική αγοράς των άλλων ιταλικών ομάδων. Εμπιστεύτηκε τους ίδιους παίκτες που την έφεραν πέρσι στην κορυφή και δεν το μετάνιωσε. Τρεις νίκες σε αντίστοιχα παιχνίδια μετράει στο ξεκίνημά της, με σπουδαιότερη αυτή επί της Εστουντιάντες με 73-58 στη Μαδρίτη. Μοναδικό νέο πρόσωπο ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που διαδέχτηκε στον πάγκο τον Μάικ Ντ' Αντόνι.

Σπόρτιγκ - Φερεντσβάρος

Για την ευρωλίγκα γυναικών, ο Σπόρτιγκ υποδέχεται στις 20.00 στα Πατήσια την ουγγρική Φερεντσβάρος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ