Τετάρτη 15 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Οχι" και από την Ελευσίνα

Στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας έκαναν χτες εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις του Θριασίου

Με αίτημα να μην επιχειρηθούν αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, με βάση τις ισοπεδωτικές κατευθύνσεις της "έκθεσης Σπράου", αλλά και να καταργηθούν άμεσα οι τρεις αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ, οι εργαζόμενοι του Θριάσιου Πεδίου,πραγματοποίησαν χτες τετράωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας.

Εργαζόμενοι από πολλές επιχειρήσεις της περιοχής, στις 12 το μεσημέρι, έδωσαν ένα δυναμικό "παρών" σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, διεκδικώντας επίσης τη λήψη άμεσων μέτρων κατά της ανεργίας και προειδοποιώντας ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και κατάργηση του οχταώρου. Απαίτησαν επίσης τη συνταξιοδότηση των εργαζομένων που έχουν συμπληρώσει τα 9.600 ένσημα σε ιδιαίτερα βαριές εργασίες. Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους, κλειστοί έμειναν οι Δήμοι Ελευσίνας και Ασπροπύργου.

Στη συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το υπουργείο μίλησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας Τ. Τζεγιαννάκης,που μεταξύ άλλων ζήτησε από την κυβέρνηση να καταργήσει τους αντιασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ και κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία και τη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στις 23 Οκτώβρη.

Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππα.Ο τελευταίος, αντί να απαντήσει στα ερωτήματα των εργαζομένων, έκανε γενικόλογες αναφορές στην απελευθέρωση της παγκόσμιας αγοράς και την ανταγωνιστικότητα... και όλα αυτά για να ζητήσει προσαρμογή και αλλαγή νοοτροπίας από τους εργαζόμενους..! Για το θέμα του ασφαλιστικού, είπε πως δεν είναι αρμόδιος, παραπέμποντάς τους στον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Οσο και τη διατήρηση του ορίου των 10.500 ενσήμων για πλήρη συνταξιοδότηση χωρίς όριο ηλικίας, ανέφερε πως η κυβέρνηση "το βλέπει", χωρίς όμως να διευκρινίσει σε ποια κατεύθυνση.

Ο Α. Χοροζάνης,μέλος του ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, δήλωσε στο "Ρ": "Η σημερινή αντιμετώπιση του υφυπουργού είναι μέσα στα γενικότερα πλαίσια της πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία οδηγεί τους εργαζόμενους σε τριτοκοσμική κατεύθυνση στις εργασιακές σχέσεις και σε όλες τις μορφές απασχόλησης, καθώς και στη διάλυση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ