Τετάρτη 15 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
KYBEPNHΣH ΓΙΑ "ΕΚΘΕΣΗ ΣΠΡΑΟΥ"
"Τεκμηριωμένη εναλλακτική λύση"

Συμφωνεί και επαυξάνει η ΝΔ διά του κ. Αλογοσκούφη

Με ιδιαίτερη επιμέλεια πρόβαλε την εγκυρότητα και την αξία της περιβόητης "έκθεσης Σπράου" για το ασφαλιστικό, με την οποία τινάζεται στον αέρα το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας,χτες, προσπαθώντας την ίδια στιγμή να πείσει ότι οι θέσεις που διατυπώνονται στην έκθεση δεν ανήκουν στην κυβέρνηση!

Ετσι, ισχυρίστηκε ότι το συγκεκριμένο κείμενο, το οποίο προσφέρει "τεκμηριωμένες επιστημονικά εναλλακτικές λύσεις" και αποτελεί "θετική συνεισφορά στον κοινωνικό διάλογο" και το οποίο έγινε κατά παραγγελία του πρωθυπουργού και παρουσιάστηκε από τους συμβούλους του, δεν είναι η κυβερνητική θέση... Μάλιστα για να ενισχύσει τον ισχυρισμό του πρόσθεσε ότι"η κυβέρνηση θα πει τις απόψεις της την ώρα που θα διεξαχθεί ο κοινωνικός διάλογος", αφού όμως στο μεταξύ έχει φροντίσει να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα "ζύμωσης".

Για του λόγου το... αληθές, ο Δ. Ρέππας ανήγαγε το συγκεκριμένο κείμενο σε βάση συζήτησης στον περιβόητο "κοινωνικό διάλογο" για το ασφαλιστικό, λέγοντας ότι "στο πλαίσιο των συζητήσεων για το ασφαλιστικό σύστημα, όλες οι πλευρές θα έχουν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν, να υιοθετήσουν, να ενσωματώσουν ή να απορρίψουν και να αγνοήσουν θέσεις τις οποίες έχει διατυπώσει ο κ. Σπράος".

Στο μεταξύ χτες, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΠΛΑΝΕΤ, ο Γ. Σπράος επανέλαβε ότι όποιος θέλει να παίρνει περισσότερα από τη λεγόμενη "εθνική σύνταξη" θα πρέπει να πληρώνει ανάλογα, πρόβαλε την ανάγκη "επιμήκυνσης του εργασιακού βίου" και της μείωσης των συντάξεων, έριξε την ευθύνη για την κατάσταση της κοινωνικής ασφάλισης και τις αλλαγές που προτείνει στις... "δημογραφικές συνθήκες" και απέφυγε να προσδιορίσει το "κοινωνικό κόστος" των μέτρων που εισηγήθηκε.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Τομέα Οικονομικών Υποθέσεων, Γ. Αλογοσκούφης,κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε χτες, προχώρησε σε ουσιαστική αποδοχή των προτάσεων της έκθεσης, χαρακτηρίζοντάς την "ακαδημαϊκή" και "διαπιστωτική των προβλημάτων του ασφαλιστικού συστήματος", υποστηρίζοντας ότι το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση είναι η λήψη πολιτικών πρωτοβουλιών.

- Την αντίθεσή της με την έκθεση Σπράου εκφράζει με ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), επισημαίνοντας ότι το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα και η επιβίωσή του είναι εθνικό θέμα και δεν μπορεί να εξετάζεται μόνο μέσα στα στενά πλαίσια της σχέσης συνταξιούχων - εργαζομένων ή εισφορών προς συντάξεις.

- "Βόμβα" στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, χαρακτηρίζει την έκθεση το ΝΑΡ,αναφέροντας ότι "πρόκειται για μια βαθιά αντιδραστική πρόταση για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος στη βάση ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων". Επίσης, χαρακτηρίζει "πρόκληση" τις δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ της πλουτοκρατίας (2007-10-06 00:00:00.0)
«Ζυμώνουν» τις αντιδραστικές αλλαγές (2007-09-26 00:00:00.0)
Σε ξένους οίκους το αντιασφαλιστικό μοντέλο! (1999-02-12 00:00:00.0)
Απορρίπτεται! (1997-10-17 00:00:00.0)
Αντίδραση τώρα! (1997-10-15 00:00:00.0)
Ξεριζώνονται οι ασφαλιστικές κατακτήσεις (1997-10-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ