Παρασκευή 17 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΕΚΘΕΣΗ ΣΠΡΑΟΥ"
Απορρίπτεται!

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων

"Μας βρίσκει ολοκληρωτικά αντίθετους η λογιστική αντιμετώπιση του προβλήματος, που παραβλέπει τις όποιες κοινωνικές επιπτώσεις", τονίζει σε ανακοίνωσή του για την "έκθεση Σπράου" το Εργατικό Κέντρο Αθήνας,το οποίο σημειώνει ότι "οι "λύσεις" αυτές συνθλίβουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων".

"Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την έκθεση του κ. Σπράου, ενταγμένη και αυτή στις επιδιώξεις της κυβέρνησης για αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα", τονίζει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά,που δηλώνει ότι "θα σταθεί αντιμέτωπο σε κάθε προσπάθεια ανατροπής του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος" και καλεί σε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της 23ης Οκτώβρη.

Οτι "θα αντιταχθεί με κάθε μέσο στην επανάληψη νέων, πανομοιότυπων με τις παλιές, παρεμβάσεων", αναφέρει και η ΟΤΟΕ σε ανακοίνωσή της.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου καταδικάζει "τις εκθέσεις, κατά παραγγελία από την κυβέρνηση, του κ. Σπράου, που δεν αφήνουν τίποτα όρθιο και δίνουν τη χαριστική βολή στο δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης στη χώρα μας", ενώ καλεί στην 24ωρη απεργία για να δοθεί η "πρέπουσα απάντηση". Την "απαράδεκτη έκθεση Σπράου" καταγγέλλει και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων - Σερβιτόρων Ζακύνθου.

"Το τέλος της κοινωνικής ασφάλισης προδιέγραψε ουσιαστικά η διαβόητη "έκθεση Σπράου"", επισημαίνει η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών.

  • Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος επανήλθε χτες με νέες δηλώσεις του για την "έκθεση Σπράου", με τις οποίες στέκεται κυρίως στη μεθοδολογία της και δεν αναιρεί την τοποθέτησή του ότι αποτελεί συζητήσιμη πρόταση στον "κοινωνικό διάλογο". Πάντως σημειώνει ότι αυτές οι προτάσεις θα είναι "καταστροφικές" για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, αν εφαρμοστούν.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ