Παρασκευή 17 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η "Χαλυβουργική" επανέρχεται δριμύτερη

Επανέρχεται δριμύτατη η "Χαλυβουργική",η οποία προσπαθεί με διάφορες μεθοδεύσεις και απειλές να διαλύσει το σωματείο και να περάσει έτσι τα αντεργατικά της σχέδια. Εφτασε στο σημείο να απαγορεύει σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές να πηγαίνουν στα γραφεία του σωματείου, κόβοντάς τους μέρος απ' τις αποδοχές!

Την "αντεργατική και φασιστική συμπεριφορά" της εταιρίας καταγγέλλει με ανακοίνωσή του, το επιχειρησιακό σωματείο και απαιτεί απ' τους αρμόδιους να λάβουν άμεσα μέτρα.

Το σωματείο επισημαίνει ότι η διοίκηση της εταιρίας με την απειλή της απόλυσης και το κλείσιμο του εργοστασίου, έχει περάσει σε πρωτοφανείς τρομοκρατικές μεθοδεύσεις και συγκεκριμένα: "Παραβιάζονται τα ωράρια εργασίας, με ανεξέλεγκτες υπερωρίες. Εχουν στην πράξη καταργηθεί οι ειδικότητες. Υπάρχει υπερεντατικοποίηση της εργασίας, με τις περικοπές σημαντικού αριθμού εργαζομένων από βασικές θέσεις εργασίας. Γίνονται προσλήψεις με 6μηνες συμβάσεις, λογικής δουλεμπορίου. Περιορίζονται τα μέσα (υλικά, εργαλεία) στην παραγωγική διαδικασία. Παραβιάζουν με το έτσι θέλω διμερείς συμφωνίες. Κόβουν αποδοχές και ένσημα από τον πρόεδρο, τον γραμματέα και 2 - 3 συνδικαλιστές. Απαγορεύουν με ανακοινώσεις τους, σε όλους τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους τη μετάβασή τους στα γραφεία του σωματείου, κόβοντας τις αποδοχές τους".

Αναφέρει επίσης ότι υπάρχουν άμεσα κίνδυνοι για την ασφαλή λειτουργία του εργοστασίου και των εργαζομένων απ' την παλαιότητα και την έλλειψη συντήρησης των μηχανημάτων και των εγκαταστάσεων.

Το σωματείο υπογραμμίζει πως εκείνο που χρειάζεται για την ομαλή και με προοπτική λειτουργία του εργοστασίου, είναι: Προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις αορίστου χρόνου, επενδύσεις για τη βελτίωση των μηχανημάτων παραγωγής. Επίσης μέτρα απ' την κυβέρνηση για περιορισμό των ανεξέλεγκτων εισαγωγών σιδήρου, για ποιοτικό έλεγχο των εισαγόμενων, προγραμματικές συμφωνίες για την κατασκευή μεγάλων έργων στη χώρα μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ