Παρασκευή 17 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Αναγκαίος ο αγωνιστικός προσανατολισμός

Ο γγ του ΕΚΑ, Π. Σοφός, μιλά για τη σημασία του απολογιστικού συνεδρίου του μεγαλύτερου Εργατικού Κέντρου της χώρας, που αρχίζει σήμερα

Αρχίζουν σήμερα, Παρασκευή, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, οι εργασίες του 22ου Απολογιστικού Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.Στις εργασίες του συνεδρίου θα συμμετέχουν 1.800 αντιπρόσωποι, εκλεγμένοι από 450 σωματεία, τα οποία έχουν πάνω από 300.000 μέλη. Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν αύριο Σάββατο, με την ψηφοφορία για τον απολογισμό και το πρόγραμμα δράσης του ΕΚΑ για το επόμενο διάστημα.

Για τη σημασία του συνεδρίου και για τους στόχους της "Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας",ο Π. Σοφός,γραμματέας του ΕΚΑ και στέλεχος της παράταξης, μας δήλωσε: "Θα επιδιώξουμε μέσα στο συνέδριο να μπουν τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι. Και πρέπει να πούμε εδώ ότι στις διαπιστώσεις συμφωνούμε όλοι. Ομως οι άλλες παρατάξεις αποσιωπούν τις αιτίες που δημιουργούν τα προβλήματα και τις πολιτικές που τα αναπαράγουν. Πολύ περισσότερο προσπαθούν να προσαρμόσουν τη δράση του κινήματος και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων μέσα στα όρια αυτών των πολιτικών, που είναι η αιτία δημιουργίας τους.

Εμείς στο συνέδριο θα θίξουμε τα παραπάνω και έχουμε κύριο στόχο να αναδείξουμε το δρόμο που οδηγεί στην επίλυση των προβλημάτων. Αυτός ο δρόμος δεν είναι άλλος από τη σύγκρουση με τις επιλογές των μονοπωλίων και της κυβέρνησης, από την υπεράσπιση αγωνιστικά των κατακτήσεων της εργατικής τάξης, από την προβολή νέων διεκδικήσεων που να βελτιώνουν τη θέση της. Για την υλοποίηση αυτών των στόχων των εργαζομένων και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, απαιτείται ενότητα, ανάπτυξη αγώνων με συγκεκριμένους στόχους, συντονισμός δράσης όλων των εργαζομένων, αλλά και κοινοί αγώνες με άλλες λαϊκές δυνάμεις που πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική, αγρότες, συνταξιούχοι, νεολαία κ. ά.".

Καταλήγοντας υπογράμμισε: "Θα καλέσουμε τους συνέδρους να υπερψηφίσουν τις προτάσεις μας. Ανεξάρτητα πάντως από τις αποφάσεις, εμείς θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, θα βρεθούμε στους καθημερινούς αγώνες για μικρά και μεγάλα προβλήματα, γιατί είμαστε πεισμένοι ότι μόνο έτσι θα δοθούν λύσεις. Η υποταγή και ο συμβιβασμός δεν κάνει τίποτα άλλο, παρά να διευκολύνει την επίθεση κυβέρνησης - βιομηχάνων για αφαίρεση κατακτήσεων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ