Παρασκευή 17 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΚΕ εναντίον Σπράου, αλλά και Σουφλιά

Αναταράξεις - που έχουν να κάνουν με το εσωκομματικό παιχνίδι και με την ίδια την ουσία της πολιτικής του κόμματος της ΝΔ, αλλά σε αρκετό βαθμό και με την πίεση που δέχονται από τη βάση συνδικαλιστικά στελέχη και αυτού του χώρου - προκαλούν στη Νέα Δημοκρατία οι "βόμβες" Σπράου για την κοινωνική ασφάλιση και οι σχετικές τοποθετήσεις πρωτοκλασάτων παραγόντων του Κόμματος γύρω από αυτή.

Ετσι, χτες, συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΑΚΕ,με ανακοίνωσή τους, εμφανίζονται να καταγγέλλουν την κυβέρνηση, τον Ι. Σπράο,αλλά και τον βουλευτή της ΝΔ Γ. Σουφλιά,ο οποίος εμφανίστηκε ο πλέον θερμός υποστηρικτής της έκθεσης.

Την ανακοίνωση υπογράφουν όλα τα εκλεγμένα στελέχη της ΔΑΚΕ στη διοίκηση της ΓΣΕΕ και πολλά στελέχη Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών, τα οποία τονίζουν: "Ως εκπρόσωποι κοινωνικού ρεύματος, καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, τον κ. Σπράο και τους υποστηρικτές τους (Σουφλιά) για την απόλυτα λογιστική προσέγγιση του προβλήματος και την κοινωνική αναλγησία που επιδεικνύουν. Ζητάμε παράλληλα την κοινωνική και πολιτική τους απομόνωση και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε γι' αυτό".

Για την έκθεση, τα στελέχη της ΔΑΚΕ σημειώνουν ότι "ανατρέπει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και απαλλάσσει το κράτος από τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του προς την κοινωνική ασφάλιση".

Πάντως οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ δεν αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο τον επικεφαλής του Τομέα Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ Γ. Αλογοσκούφη,ο οποίος υποστήριξε κι αυτός, αλλά με "κομψότερο" τρόπο από τον Γ. Σουφλιά,την έκθεση.

Πάντως κύκλοι προσκείμενοι στον Γ. Σουφλιά,υποστηρίζουν ότι ο βουλευτής δεν είπε τίποτα περισσότερο από ό,τι είπε ο Γ. Αλογοσκούφης...

Κορυφαίο στέλεχος της ΔΑΚΕ, από τους υπογράφοντες, υποστήριζε χτες ότι "η κίνηση αυτή δεν πρέπει να ιδωθεί κομματικά και ότι στον Γ. Αλογοσκούφη δεν ασκήθηκε κριτική επειδή δεν υποστήριξε την έκθεση, κάτι που έκανε ο Γ. Σουφλιάς"... Σημείωσε επίσης ότι η συλλογή υπογραφών και η καταγγελία ήταν "κάτι αυθόρμητο", ότι "συμφωνούν και πολλοί ακόμα που δεν πρόφτασαν να υπογράψουν" και ότι ανάλογα θα καταγγελθεί όποιος άλλος υποστηρίξει την "έκθεση Σπράου".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ελεγχόμενες ενδοκυβερνητικές κόντρες(2005-01-12 00:00:00.0)
Μοχλός αντιλαϊκών μέτρων η έκθεση Σπράου(1998-01-08 00:00:00.0)
Απορρίπτεται!(1997-10-17 00:00:00.0)
Αντιπαραθέσεις σε πολλά μέτωπα(1997-10-17 00:00:00.0)
"Τεκμηριωμένη εναλλακτική λύση"(1997-10-15 00:00:00.0)
Ξεριζώνονται οι ασφαλιστικές κατακτήσεις(1997-10-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ