Παρασκευή 17 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αντιπαραθέσεις σε πολλά μέτωπα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η δημόσια διατύπωση "αποκλινουσών" - αλλά εντός του νεοφιλελεύθερου πλαισίου - απόψεων από κορυφαία στελέχη της ΝΔ, γεγονός που καθιστά "όνειρο θερινής νυκτός" την επιθυμία του προέδρου του κόμματος για αποκατάσταση της "ψυχικής ενότητας" και "νέο ξεκίνημα".

Ο Στ. Μάνος, που εμφανίστηκε από τον Πρ. Παυλόπουλο να είναι ο μόνος που διαφοροποιείται από την επίσημη γραμμή για το σχέδιο "Καποδίστριας", απάντησε χτες ότι καθόλου αυτό δεν τον ενοχλεί. "Ευτυχώς μόνο εγώ έχω διαφορετική άποψη, συνεπώς δεν υπάρχει πρόβλημα", δήλωσε. Ομως, ο ίδιος ο Πρ. Παυλόπουλος δήλωσε στον "Πλάνετ" ότι η δήλωσή του έγινε σε συνεννόηση με τον Στ. Μάνο! "Το προηγούμενο βράδυ είχαμε συνεννοηθεί με τον κ. Μάνο ότι αν μου υποβληθεί αυτή η ερώτηση, ποια θα είναι η απάντησή μου. Ο κ. Μάνος γνώριζε πολύ καλά"!.

Στο άλλο μέτωπο, ο εκπρόσωπος της ΝΔ εμφανίζεται ενοχλημένος, γιατί δεν είχε ενημερωθεί για τις επαφές που είχε ο Θ. Αναγνωστόπουλος με τους αρχηγούς και στελέχη άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος εξέφρασε δημόσια τη δυσαρέσκειά του, στο "Φλας", λέγοντας ότι ο ίδιος τηρεί τους κανόνες δεοντολογίας και τους άγραφους κανόνες, αφήνοντας να υπονοηθεί ότι δεν κάνει το ίδιο ο βουλευτής της ΝΔ. Από την πλευρά του, ο Θ. Αναγνωστόπουλος επιχείρησε να κλείσει το θέμα, λέγοντας ότι "ορθώς ενήργησε ο κ. Σπηλιωτόπουλος και κακώς δημιουργήθηκε θέμα". Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι "όταν συναντάσαι με κάποιο αρχηγό ενός άλλου κόμματος για να μιλήσεις για κάποια συγκεκριμένα θέματα, βγαίνουν οι εκπρόσωποι ή οποιοιδήποτε και τα βγάζουν στο παζάρι και σχολιάζονται όπως επιθυμεί ο καθένας". Απαντώντας, εξάλλου, στην ερώτηση "τι σας απάντησε η κυρία Παπαρήγα", ο Θ. Αναγνωστόπουλος είπε ότι "δεν τη ρώτησα για να μου απαντήσει. Κουβεντιάσαμε για τα θέματα των αναγκαστικών συνενώσεων και του εκλογικού νόμου. Διαπιστώσαμε ότι είμαστε και οι δύο αντίθετοι σε ό,τι αφορά τις αναγκαστικές συνενώσεις και στον εκλογικό νόμο και εκεί μείναμε".

Σε ένα τρίτο μέτωπο, ο Γ. Σουφλιάς αντιμετώπισε την "οργή" των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ, που ζητούν την "κοινωνική απομόνωση" των "αιρετικών" απόψεων που εξέφρασε σχετικά με την "έκθεση Σπράου" για το ασφαλιστικό, οι οποίες όμως δε διαφέρουν στην πραγματικότητα από την επίσημη θέση του κόμματος!

Μητσοτάκης - Μιλόσεβιτς

Ικανοποιημένος δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης από τα αποτελέσματα των συνομιλιών που είχε χτες στο Βελιγράδι με τον Πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας, Σλ. Μιλόσεβιτς. Οι συνομιλίες αφορούσαν την κατάσταση στα Βαλκάνια, τις ελληνο - γιουγκοσλαβικές σχέσεις και γενικότερα προβλήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κατάσταση στη Γιουγκοσλαβία εξελίσσεται καλά και πως θα υπάρξει πολιτική σταθερότητα στην περιοχή, με τη Γιουγκοσλαβία να παίζει θετικό ρόλο, όπως μέχρι σήμερα, στις μελλοντικές εξελίξεις. "Δε μετέφερα κάποιο μήνυμα εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά την έχω ενημερώσει γι' αυτήν την επίσκεψη και θα την ενημερώσω επιστρέφοντας για τα συμπεράσματα των συνομιλιών που είχα στο Βελιγράδι", είπε ο Κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναταραχή στη ΝΔ (2011-11-19 00:00:00.0)
Στον εισαγγελέα τα εξοπλιστικά (2004-04-27 00:00:00.0)
Σε συνεννόηση με ΝΑΤΟ και κυβέρνηση (1999-05-27 00:00:00.0)
Συνάντηση αύριο με Μιλόσεβιτς (1999-05-26 00:00:00.0)
Παρασκηνιακές κινήσεις για δημοτικές (1998-04-11 00:00:00.0)
Αντιπαράθεση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα (1996-05-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ