Παρασκευή 17 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο "εκσυγχρονισμός", οι χήρες και οι κομμώτριες

Πολλά και "τσουχτερά" τα "χαστούκια" που πέφτουν καθημερινά στην ελληνική κοινωνία.

Ο Σπράος, μέσω της έκθεσής του για την κοινωνική ασφάλιση, "χαστουκίζει" τους συνταξιούχους. Ο Παπαδόπουλος, μέσω του σχεδίου "Ι. Καποδίστριας", τους κατοίκους της περιφέρειας. Ο Παπαντωνίου, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, τους φορολογούμενους. Ο Παπαϊωάννου, μέσω της "Λευκής Βίβλου", τους εργαζόμενους και τους άνεργους. Ο Τζουμάκας, μέσω της ΚΑΠ και του Μητρώου Αγροτών, τους ξωμάχους της υπαίθρου. Ο Γιαννόπουλος, μέσω εισαγγελέων και δικαστών, τους κοινωνικούς αγωνιστές. Ο Αρσένης, μέσω της "αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης", τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Ο Γείτονας, μέσω της κατεδάφισης ό,τι απόμεινε από το ΕΣΥ, τους υγειονομικούς και τους ασθενείς. Ο Ρωμαίος, μέσω της αστυνομικής βίας, τους μετανάστες. Οι Αμερικανοί, μέσω των Τούρκων στρατηγών, όλους τους Ελληνες.

Ως απάντηση, σ' αυτά τα καθημερινά κυβερνητικά "χαστούκια", εκδηλώνονται λαϊκές αντιδράσεις. Συνταξιούχοι, κάτοικοι της υπαίθρου, εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, εκπαιδευτικοί, μαθητές, υγειονομικοί, μετανάστες ξεσηκώνονται και ραπίζουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Κοιτάξτε, τώρα, μέσα σ' αυτή τη συγκυρία, τι προβάλλεται, επί μέρες, στα ΜΜΕ: Το χαστούκι κάποιας γυναίκας στην κυρία Λιάνη και η απροθυμία κουρέων τινών - όπως ο γνωστός του πρωθυπουργού κουρέας της Σίφνου - να ενταχθούν στην "εκσυγχρονιστική" προσπάθεια της κυβέρνησης.

Λες και η κοινωνική ζωή της χώρας μας εκφράζεται από τη σύγκρουση μιας ζωντοχήρας - η οποία θέλησε να εμφανιστεί ως απαύγασμα της κοινωνικής "ηθικής", χωρίς, όμως, να πείθει ούτε τα παιδιά της - με μια χήρα που κατηγορείται ως η μόνη, εν Ελλάδι, επιρρεπής στην "ανηθικότητα". Λες και ο εκσυγχρονισμός της κοινωνίας είναι υπόθεση ...τριχών.

Τα μέγιστα ερωτήματα, διλήμματα, που τίθενται σήμερα από τα ΜΜΕ - ως συνεισφορά τους στον κοινωνικό διάλογο - είναι:

  • Εγκυμονεί ή όχι κινδύνους, για την καθεστηκυία κοινωνική "ηθική" και για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ, η κυρία Λιάνη;
  • Θα προσχωρήσουν στον "εκσυγχρονισμό" οι κουρείς ή θα εξαφανιστούν απ' τις κομμώτριες;

Λέτε να μην χαίρονται οι κυβερνώντες "χαστουκιστές", όταν, στα ΜΜΕ, ακούγεται μόνον ο πάταγος του χαστουκιού της ζωντοχήρας και όχι αυτός των δικών τους σε βάρος του ελληνικού λαού; Μπορεί να είναι "εκσυγχρονιστές" οι σημερινοί κυβερνώντες, αλλά αφελείς δεν είναι.

Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ