Παρασκευή 17 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Στα χέρια των διαπλεκομένων οι τηλεοπτικές συχνότητες

Συζητήθηκε χτες Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Γκατζή

Τα μεγάλα προβλήματα τα οποία δημιουργούνται στο αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα της ολόπλευρης και σωστής πληροφόρησης του λαού, με αφορμή τον τρόπο με τον οποίο αποφάσισε η κυβέρνηση τη διανομή των τηλεοπτικών συχνοτήτων στους ιδιωτικούς σταθμούς, έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής.Η Ερώτηση απευθυνόταν στον υπουργό Τύπου και ο βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε ότι "ο χάρτης συχνοτήτων είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα μιας χούφτας μεγάλων επιχειρηματικών - δημοσιογραφικών συγκροτημάτων, που ελέγχουν τα μεγάλα ιδιωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης". Τόνισε δε ότι αντίθετα οι επαρχιακοί, περιφερειακοί και τοπικοί σταθμοί αφανίζονται λόγω της οικονομικής καταστροφής στην οποία τους οδηγούν οι προϋποθέσεις για χορήγηση άδειας που θέτει η κυβέρνηση. Επίσης υπογράμμισε ότι υπάρχει μία προνομιακή μεταχείριση της πολυεθνικής, ολλανδικών συμφερόντων, NETHOLD, στην οποία χαρίζονται και άλλες συχνότητες για τη λειτουργία άλλων δύο καναλιών πέρα από το FILMNET.

Ο υπουργός Τύπου ισχυρίστηκε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία η οποία θα οδηγήσει "στην αποσαφήνιση του ραδιοτηλεοπτικού πεδίου με την εγκαθίδρυση της νομιμότητας στη λειτουργία των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης" και είπε ότι ο οποιοσδήποτε έχει μία τεχνικά άρτια και επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόταση να την καταθέσει, προκειμένου να αντικρούσει τη μελέτη της κυβέρνησης. Οσον αφορά το FILMNET είπε ότι η ΕΡΤ πέρσι για την παραχώρηση συχνότητας στο συνδρομητικό κανάλι είχε κέρδος ένα δισεκατομμύριο διακόσια εκατομμύρια δραχμές.

Ο Δ. Ρέππας ανακοίνωσε ότι προβλέπονται σε όλη την Ελλάδα τριάντα οχτώ κέντρα εκπομπής, όπου θα δημιουργηθούν τα λεγόμενα τηλεοπτικά πάρκα. Σύμφωνα με τον υπουργό, σήμερα στην ελληνική περιφέρεια λειτουργούν διακόσιοι πενήντα τηλεοπτικοί σταθμοί, γεγονός που δείχνει ότι "υπάρχει ένα χάος, αποσυντονισμός, απορύθμιση, αναρχία".

Ο Ν. Γκατζής υπογράμμισε ότι με τις προωθούμενες ρυθμίσεις ανοίγει ένας δρόμος κυριαρχίας από τους ισχυρούς του χρήματος και αυτών που κυριαρχούν σήμερα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και παράλληλα στερούν ουσιαστικά τη δυνατότητα ύπαρξης άλλων συχνοτήτων για υπάρξει ανάπτυξη των περιφερειακών και άλλων καναλιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ