Παρασκευή 17 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ
"Ολα του γάμου δύσκολα"... .

Παρά και τις ενδοκομματικές τους αντιδράσεις, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ προχωρούν το "συνοικέσιο" της κεντροαριστερής συνεργασίας τους στο Δήμο της Αθήνας και ευρύτερα, ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Σε παράλληλες συσκέψεις, τόσο της ολομέλειας της ΝΕ Α Αθήνας, όπου μίλησε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κ. Σκανδαλίδης (όπου οι αντιδράσεις στο πρόσωπο της Μ. Δαμανάκη υπήρξαν οξύτατες), όσο και της ΝΕ Α Αθήνας του ΣΥΝ (σε κοινή σύσκεψη με την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ και συμμετοχή της Μ. Δαμανάκη, που προβάλλεται σαν κοινή υποψήφια ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ) χτες το βράδυ, έγινε συζήτηση για τους στόχους και την τακτική που θα ακολουθήσουν, προκειμένου να καταλήξουν στη συνεργασία τους.

Α Αθήνας: "Εμείς δεν ψηφίζουμε Δαμανάκη"

Ο Κ. Σκανδαλίδης επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει την ευρύτερη δυνατή συνεργασία (δηλαδή συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ), με στόχο να εφαρμοστεί και υλοποιηθεί η πολιτική της κυβέρνησης για την Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, όπως μάλιστα προωθείται με το γνωστό αντιδραστικό σχέδιο "Καποδίστριας" και τη γενικότερη αντιλαϊκή - αντιδημοτική φορομπηχτική κυβερνητική πολιτική. Εντονες ήταν, ωστόσο, οι αντιδράσεις των μελών της ΝΕ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ στην πρόταση στήριξης της υποψηφιότητας Δαμανάκη, που φαίνεται ότι έχει επιλέξει ο Κ. Σημίτης. Ενδεικτικά σημειώνουμε ότι κατά τη διάρκεια της χτεσινής σύσκεψης της Νομαρχιακής Α Αθήνας του ΠΑΣΟΚ - δυναμικότητας 2.500 μελών, στην οποία παρευρέθηκαν 200 μέλη - μετά την τοποθέτηση Σκανδαλίδη, ο οποίος "φωτογράφισε" ως κοινή υποψήφια την Μ. Δαμανάκη, καταχειροκροτήθηκαν οι ομιλητές που διακήρυξαν ότι "δε θα ψηφίσουμε Δαμανάκη, γιατί μας έχει αποκαλέσει κλέφτες και έχει βρίσει τον ιδρυτή μας", ότι "δεν μπορούμε να διαγράψουμε το παρελθόν" και ότι "η Δαμανάκη δεν είναι αποδεκτή επιλογή, γιατί δεν έχει εξασφαλίσει στήριξη ούτε από το κόμμα της".

Ας σημειωθεί ότι στη δευτερολογία του ο Κ. Σκανδαλίδης υποστήριξε ότι ο ίδιος δε μίλησε για συγκεκριμένο πρόσωπο, δεν ανέφερε την Μαρία Δαμανάκη, αλλά επέμεινε μέχρι τέλους πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να υποστηρίξει υποψήφιους και εκτός του κομματικού του χώρου.

Προβλήματα και στηνΚουμουνδούρου

Ο ΣΥΝ, από την άλλη, αποφασίζοντας να υπερψηφίσει στη Βουλή το γνωστό, αντιδραστικού χαρακτήρα, νομοσχέδιο "Ι. Καποδίστριας" - την απόφαση πήρε η Πολιτική Γραμματεία, με οριακή πλειοψηφία, και θα την εισηγηθεί στην ΚΠΕ, που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Κυριακή για το θέμα - έκανε ένα ακόμα βήμα για τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Χτες το βράδυ μέχρι αργά, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ συσκεπτόταν με τη ΝΕ Α Αθήνας του Κόμματος και με συμμετοχή της Μ. Δαμανάκη, προκειμένου να αποφασίσουν σχετικές πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση του διαλόγου με το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να καταλήξουν σε συνεργασία για το Δήμο Αθήνας - και όχι μόνον...

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της κοινής υποψηφιότητας Δαμανάκη, και εδώ οι αντιδράσεις είναι δεδομένες, καθώς οι διαφωνούντες προβάλλουν ως πρόβλημα ότι ο ΣΥΝ θα καταγραφεί ως συμπληρωματική δύναμη του ΠΑΣΟΚ, κάτι που προφανώς θέλουν να ισχύει, όπως άλλωστε συμβαίνει, αλλά δε θέλουν να φαίνεται και εξόφθαλμα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ