Παρασκευή 17 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χαμηλοί τόνοι από την Αθήνα

Απεριόριστες δυνατότητες καλής θέλησης διαθέτει τελικά η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να μην "κακοκαρδίσει" την Ουάσιγκτον που "εργάζεται" για τη διευθέτηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Ετσι λοιπόν, ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας, κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να πείσει (ποιους άραγε;) ότι οι προκλητικές παρενοχλήσεις του αεροσκάφους που μετέφερε τον υπουργό άμυνας Α. Τσοχατζόπουλο, από τουρκικά μαχητικά μέσα στο ελληνικό FIR, δεν ήταν σπουδαίο γεγονός

"Δε θα έλεγα, είπε ο Δ. Ρέππας, ότι υπήρξε παρενόχληση. Υπήρξε προσέγγιση του C-130 που μετέφερε τον Ελληνα υπουργό Εθνικής Αμυνας, στην περιοχή μεταξύ των FIR Αθηνών και Λευκωσίας"!

Ο υπουργός Τύπου συμπλήρωσε πως τα τουρκικά αεροσκάφη "αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη τα οποία κινήθηκαν με το συγκεκριμένο αυτό στόχο. Η πράξη αυτή, πιστεύουμε, είναι πράξη που αποκαλύπτει την επιλογή της Τουρκίας για το ρόλο που επιθυμεί να διαδραματίσει στην περιοχή, ρόλο ταραξία, ρόλο άφρονα παράγοντα. Εμείς επιθυμούμε να υπάρξει σταθερότητα, ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή. Τέτοιες συμπεριφορές οδηγούν σε όξυνση τις σχέσεις των δύο χωρών"

Σε ανάλογους τόνους ήταν και οι δηλώσεις του, συνήθως "οξύθυμου", υπουργού Εξωτερικών Θ. Πάγκαλου, ο οποίος διέγνωσε την επιθετική τακτική της Τουρκίας και σημείωσε πως η Ελλάδα θα ενημερώσει με διαβήματα "συμμάχους" και "εταίρους" για την επικίνδυνη τακτική της Αγκυρας.

Μια άλλη... προωθημένη εκδοχή για την έμπρακτη αμφισβήτηση του ελληνικού FIR ακούστηκε από τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κ. Σκανδαλίδη.

"Η Τουρκία, είπε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, αμύνεται ουσιαστικά απέναντι στις ελληνικές πρωτοβουλίες... Ο χρόνος δουλεύει για μας"!!!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ