Παρασκευή 17 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Δε θα σταυρώσουμε τα χέρια"

Δήλωση του γενικού γραμματέα του ΠΜΣ, Γρηγόρη Λαμπριανίδη

"Θεωρούμε το νομοσχέδιο απαράδεκτο, γιατί αν μη τι άλλο είναι επικίνδυνο,δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου (ΠΜΣ), Γρηγόρης Λαμπριανίδης. Πρώτον, γιατί αποφασίζει και διατάζει ο εκάστοτε υπουργός, μη λαμβάνοντας υπόψη την κοινή γνώμη και ειδικότερα τους φορείς, στους οποίους αφορά το νομοσχέδιο.Υπάρχουν φορείς του πολιτισμού, που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή για να καλυτερεύσουν την κατάσταση του πολιτισμού, που και αυτός έγινε πια είδος εμπορευματοποίησης.Σ' αυτό τον αγώνα ελπίζαμε ότι θα έχουμε αρωγό την πολιτεία. Οτι θα ενδιαφερόταν για τον πολιτισμό, την παράδοση, την εξέλιξη των τεχνών. Με το νομοσχέδιο αυτό όχι μόνο δεν επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο, αλλά χειροτερεύει ακόμη περισσότερο η κατάσταση.

Ελπίζαμε ότι η κυβέρνηση τουλάχιστον στο θέμα του πολιτισμού θα έδειχνε κάποια ευαισθησία. Αλλά, δυστυχώς, η ευαισθησία χάθηκε και για τον πολιτισμό. Αποφασίζει ο υπουργός. Διαθέτει, εκείνος, τα χρήματα που δίνει ο Ελληνας φορολογούμενος σε ιδιώτες, για να αποφασίζουν αυτοί για τον πολιτισμό μας.Και μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, όπως το αναφέρει καθαρά το νομοσχέδιο, θα μπορούν οι ιδιώτες να μην είναι καν Ελληνες, να είναι ξένοι και αυτοί να αποφασίζουν τον πολιτισμό της Ελλάδας, μιας χώρας με πολιτισμό τεσσάρων χιλιετηρίδων".

"Σαν Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος αποφασίσαμε ότι δε θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Αυτή τη φορά έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Ελπίζω και οι άλλοι φορείς να έχουν την ίδια διάθεση. Η αγανάκτηση έχει ξεχειλίσει.Το κείμενο διαμαρτυρίας δεν το υπογράφει μόνο ο ΠΜΣ. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Ξεκινήσαμε το καλοκαίρι, δημιουργώντας μια συντονιστική επιτροπή των καλλιτεχνικών φορέων, προσπαθώντας να συντονίσουμε τους αγώνες μας. Το καλοκαίρι λέχθηκε ότι "πριν κατατεθεί το νομοσχέδιο, θα γινόταν συζήτηση μαζί μας". Βλέπουμε, όμως, για άλλη μια φορά να μας αγνοούν. Γι' αυτό δε θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ