Σάββατο 25 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ Α1
Μαζικές αλλαγές ξένων

Μετά τον Ουίλιαμς (Σπόρτιγκ) φεύγουν Πιρς (ΑΕΚ), Μπένζαμιν (Περιστέρι), Κ. Τάουνς (Λάρισα). Παίζεται η θέση του Σερφ στο σημερινό ντέρμπι με Αρη

Μαζικές αλλαγές ξένων στην Α1 κατηγορία. Ο Μπ. Μπένζαμιν, ο Ντ. Ουίλιαμς και ο Κ. Τάουνς, και πιθανότατα ο Ρ. Πιρς, δε θα προλάβουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Είναι τα πρώτα... θύματα των άσχημων εμφανίσεων των ομάδων τους.

Γνώριμο φαινόμενο οι αλλαγές ξένων για το ελληνικό πρωτάθλημα. Μόνο που αυτή τη φορά ήρθαν γρηγορότερα του αναμενομένου. Οι τρεις συνεχόμενες ήττες, οδήγησαν το φιλόδοξο Περιστέρι στην απόφαση να αντικατασταθεί ο Μπένζαμιν. Στον ενάμιση μήνα που βρίσκεται ο Αμερικανός στη χώρα μας, δε δικαιολόγησε το όνομα που έφερε μαζί του και παίρνει το δρόμο της επιστροφής. Εναντίον της ΑΕΚ την Κυριακή, ο Αργ. Πεδουλάκης θα δοκιμάσει τον αντικαταστάτη του. Ποιος θα είναι; Ο Τσ. Σάκλεφορντ που πέρυσι πέρασε από τον Αρη δεν έδωσε καταφατική απάντηση και οι πληροφορίες ήθελαν τον 23χρονο Γκ. Γιόζεφ (2.18) από τα Νησιά Ντομίγκος, να φοράει την κίτρινη φανέλα νωρίτερα του προβλεπομένου. Ο Γιόζεφ από τις αρχές του Σεπτέμβρη υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με το Περιστέρι, αλλά με την προοπτική να ωριμάσει ενόψει της επόμενης περιόδου.

Παρελθόν αποτελεί για την ΑΕΚ ο Ρίκι Πιρς. Ο 38χρονος Αμερικανός δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα, αλλά το σφάλμα είναι αυτών που τον επέλεξαν να κάνει ευρωπαϊκή καριέρα στα... γεράματα. Ο Πιρς ενδέχεται να αγωνιστεί εναντίον του Περιστερίου, καθώς ο αντικαταστάτης του δεν έχει βρεθεί ακόμα. Ο Γ. Αντερσον που πέρυσι αγωνίστηκε για λίγους μήνες στον Ολυμπιακό, είναι ο πιθανότερος διάδοχός του.

Ενώ ο 38χρονος Πιρς απέρχεται, ένας άλλος 38χρονος ο Μ. Ουίγκινς επιστρέφει. Ο πρώτος σκόρερ του προπέρσινου πρωταθλήματος επιστρέφει στο Σπόρτιγκ, με στόχο να τον οδηγήσει σήμερα στην πρώτη του νίκη επί του Απόλλωνα Πάτρας στα Πατήσια.

Αλλαγές όμως έχουμε και στη Λάρισα. Ο Λ. Κόλεμαν πήρε τη θέση του Κ. Τάουνς, στην προσπάθεια να ανακάμψει η ομάδα του θεσσαλικού κάμπου. Το παιχνίδι με τον Παπάγου στην Παιανία, είναι καθοριστικό για την ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου.

Εκτός από αλλαγές έχουμε όμως και επιστροφές. Ο Κλ. Κολντεμπέλα και ο Ντ. Βούκσεβιτς επιστρέφουν στις ομάδες τους, καθώς το ΑΣΕΑΔ στο οποίο προσέφυγαν ΑΕΚ και Ολυμπιακός, μείωσε τις ποινές τους από τρεις σε δύο αγωνιστικές.

Το ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής διεξάγεται στο Αλεξάνδρειο. Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Αρη και δεν είναι είδηση αν πούμε ότι παίζεται η θέση του Σβι Σερφ. Η ήττα από την Αγκυρα, η χρέωση των ευθυνών στον Στογιάκοβιτς και η μη χρησιμοποίηση του Γιαννούλη, έχουν φορτώσει το κλίμα σε βάρος του Ισραηλινού.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο Φάληρο τον Πανιώνιο, ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Οικονόμου τη Δάφνη και το Ηράκλειο τον Ηρακλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ