Σάββατο 25 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Η ΑΕΚ ανέβασε την Ελλάδα

Στην 9η θέση της κατάταξης της ΟΥΕΦΑ μετά τη νίκη της Ενωσης. Τα αποτελέσματα του Κυπελλούχων

Κάτι παραπάνω από "χρυσή" αποδείχτηκε για τη χώρα μας η νίκη της ΑΕΚ επί της Αυστριακής Στουρμ Γρατς. Μετά τις απανωτές ήττες των Ολυμπιακού, ΟΦΗ και ΠΑΟΚ, η χώρα μας στο σχετικό πίνακα με τη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ είχε πέσει στη 10η θέση. Ομως η νίκη της Ενωσης ανέβασε την Ελλάδα στην 9η θέση (με 27.000 βαθμούς) μια δηλαδή πιο κάτω από την πολυπόθητη 8η που ως γνωστό δίνει το δικαίωμα για δύο ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η νίκη αποχτάει μεγαλύτερη σημασία αφού επιτεύχθηκε απέναντι σε μια ομάδα από την Αυστρία που αποτελεί τον πιο σημαντικό αντίπαλο για τη χώρα μας στη διεκδίκηση της 8ης θέσης.

Σε αυτή τη θέση βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Τσεχία με 26.116 βαθμούς και με δυο ομάδες να συνεχίζουν, τη Σπάρτα Πράγας στο Τσάμπιονς Λιγκ και τη Σλάβια Πράγας στο Κύπελλο Κυπελλούχων.

Εκτός από τις Τσεχία, Ελλάδα, Αυστρία, θέση στο ήλιο διεκδικεί και η Νορβηγία αφού η αναπάντεχη νίκη της άσημης Τρόμσο επί της Τσέλσι έφερε τους Νορβηγούς στην 10η θέση.

  • Τα περισσότερα φαβορί επικράτησαν τελικά στους αγώνες για τη φάση των "16" στο Κύπελλο Κυπελλούχων που όμως δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις. Αναλυτικά τα αποτελέσματα: Λοκομοτίβ Μόσχας - Κοτσαέλι (Τουρκία) 2 - 1, Σαχτιόρ (Ουκρανία) - Βιτσέντζα 1 - 3, Πρίμορι (Σλοβενία) - Ρόντα (Ολλανδία) 0 - 2, Νις - Σλάβια Πράγας 2 - 2, Εκερεν (Βέλγιο) - Στουτγκάρδη 0 - 4, Τρόμσο (Νορβηγία) - Τσέλσι 3 - 2, Ρεάλ Μπετίς - ΦΚ Κοπεγχάγης 2 - 0.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ