Παρασκευή 31 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Φύλλο συκής για τα ρουσφέτια

Μετά από αλλεπάλληλες αποτυχημένες προσπάθειες σε πέντε τουλάχιστον Δημοτικά Συμβούλια, η πλειοψηφία του ενέκρινε στη χτεσινή συνεδρίαση την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας του Δήμου Αθηναίων, αποφασίζοντας τη διάσπαση της Διεύθυνσης Πρασίνου.

Οι αποσπασματικές και πρόχειρες τροποποιήσεις του Οργανισμού χαρακτηρίστηκαν από το σύνολο της αντιπολίτευσης ως ρουσφετολογικές. Ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" Λεων. Αυδής υπενθύμισε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι παρά τις σχετικές δεσμεύσεις, ουδέποτε ήρθε στο ΔΣ συνολικά το θέμα του Οργανισμού του Δήμου και η σύνταξη νέου Οργανογράμματος, ώστε να τακτοποιηθούν οριστικά τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα. Αντίθετα χρησιμοποιείται η σημερινή κατάσταση για να εξυπηρετούνται οι ρουσφετολογικές προσλήψεις που παρουσιάζονται κατά διαστήματα ως αναγκαίες για το δήμο, χωρίς κανείς να μπορεί να ελέγξει τη σκοπιμότητά τους.

Στο μεταξύ σε επόμενη συνεδρίαση παρέπεμψε για να εξετάσει η διοίκηση του δήμου το θέμα του Κεραμεικού και των αρχαιοτήτων του, που κινδυνεύουν άμεσα από τις εργασίες της "Αττικό Μετρό" για την κατασκευή εκεί σταθμού του μετρό. Το θέμα έθεσε στο ΔΣ ο Λεων. Αυδής,ο οποίος με επιστολή του προχτές στον πρόεδρο του Σώματος, είχε ζητήσει να εξεταστούν οι σοβαρές καταγγελίες του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για τον κίνδυνο καταστροφής του σημαντικού αρχαιολογικού χώρου.

Να σημειώσουμε ότι χτες επιβεβαιώθηκε πως η διοίκηση του δήμου - σχεδόν πραξικοπηματικά - θα αποφασίζει πότε θα γίνονται οι συνεδριάσεις του ΔΣ, αφού εμφανίστηκε η Πέμπτη αντί της Τρίτης ως πάγια (;) μέρα συνεδριάσεων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ