Παρασκευή 31 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγωνιστικές μάσκες

Μετά την ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΕΣΑΣΕ την αγωνιστική μάσκα φόρεσε για άλλη μια φορά και ο πρόεδρος της ΣΥΔΑΣΕ, Γ. Πίττας, ανακοινώνοντας υποκριτικά χτες ότι η Συνομοσπονδία όπου προεδρεύει, τάσσεται υπέρ τωναγροτικών κινητοποιήσεων.

Σε συνέντευξη Τύπου, χτες, άφησε να εννοηθεί γενικά ότι το πρώτο 15νθήμερο του Δεκέμβρη θα είναι κρίσιμο, απαριθμώντας τα προβλήματα των αγροτών, χωρίς ωστόσο να θίξει τις πραγματικές αιτίες που τα δημιουργούν. Οταν, όμως, ρωτήθηκε για το διά ταύθα, πέταξε το μπαλάκι στις ομοσπονδίες, οι οποίες, όπως είπε, θα αποφασίσουν από μόνες τους για τη μορφή και το περιεχόμενο των αγροτικών κινητοποιήσεων. Το ίδιο πράγμα, άλλωστε, έκανε λίγο πιο πριν η ΓΕΣΑΣΕ, που ανακοίνωσε, επίσης, κινητοποιήσεις... για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Βέβαια ο Γ. Πίττας έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα ενοποίησης ΣΥΔΑΣΕ και ΓΕΣΑΣΕ. Το παραπάνω, όμως, δε λέει τίποτα, αφού και χώρια οι δύο Οργανώσεις, το μόνο που κάνουν στην ουσία είναι να υπονομεύουν τα συμφέροντα των αγροτών, για μικροκομματικές σκοπιμότητες. Τόσο η ηγεσία της ΓΕΣΑΣΕ όσο και πρόεδρος της ΣΥΔΑΣΕ, αρκούνται σε υποκριτικά λόγια, αφού ποτέ μέχρι τώρα δεν πήραν μέρος στους αγροτικούς αγώνες και εξαναγκάζονται σε αγωνιστικές ανακοινώσεις και δηλώσεις, σε μια προσπάθεια να καπηλευτούν τις νέες μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις που ετοιμάζονται, μπροστά στα οξυμένα προβλήματα και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ