Παρασκευή 31 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξεκίνησε σαν τολμηρή ιδέα...

Ο Σύλλογος "Εστία της Γυναίκας" δραστηριοποιείται στο Πέραμα εδώ και 33 χρόνια. Η απόφαση για να γίνει η έρευνα με θέμα "Γυναικεία απασχόληση και ανεργία στο Πέραμα" ξεκίνησε σαν τολμηρή ιδέα το Δεκέμβρη του 1996. Στα τέλη του ίδιου μήνα άρχισε η προετοιμασία της: Συσκέψεις των γυναικών στην Εστία, συζητήσεις με ειδικούς επιστήμονες για την τεχνολογική υποδομή, τις μεθόδους συλλογής των στοιχείων, την κωδικοποίηση και μηχανογράφησή τους...Το εγχείρημα δεν ήταν καθόλου εύκολο, από τη στιγμή που το πρακτικό μέρος της έρευνας ανέλαβαν τα ίδια τα μέλη του Συλλόγου. Την επιστημονική κάλυψη της έρευνας είχε ο κοινωνιολόγος Θ. Γεράκης και αρωγός στην προσπάθειά τους ήταν ο Δήμος Περάματος.

Οι 12 εθελόντριες ερευνήτριες ανέλαβαν να διεξάγουν την έρευνα και να πάρουν συνεντεύξεις με βάση προκαθορισμένο ερωτηματολόγιο από 300 νοικοκυριά αντιπροσωπευτικής επιλογής.

Η έρευνα ξεκίνησε το Μάρτη και διήρκεσε ως τα τέλη του Απριλη. Τον προηγούμενο μήνα έγιναν οι πινακοποιήσεις, η ανάλυση των στοιχείων και η συγγραφή των αποτελεσμάτων της έκθεσης, η οποία παρουσιάστηκε προχτές το απόγευμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ