Σάββατο 1 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΛΩΝΙΑ
"Με το βλέμμα στραμμένο στη Δύση"

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-

Ο δυτικός προσανατολισμός της χώρας, που θα γίνει με τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, "το ταχύτερο δυνατόν", είναι οι πρώτες προτεραιότητες της νέας πολωνικής κυβέρνησης με τον ακαδημαϊκό Γέρζι Μπούζεκ στον πρωθυπουργικό θώκο.

Αυτό βέβαια θα επιτευχθεί, όπως το οραματίζεται ο Μπούζεκ, με τη δρομολόγηση των ταχύτατων οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων σε όλα τα πεδία "της κοινωνικής και οικονομικής ζωής", που θα οδηγήσει την Πολωνία "στο ΝΑΤΟ και τη Δύση", το μόνο που θα εξασφαλίσει την ασφάλεια της χώρας. Οσο για την ΕΕ, οι διαπραγματεύσεις αναμένονται, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, το επόμενο έτος.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο που αποτελείται από μέλη και των δύο κομμάτων που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό - την "Εκλογική δράση για Αλληλεγγύη" και την "Ενωση Ελευθερίας" που κέρδισαν τις εκλογές της 21ης Σεπτεμβρίου - ορκίστηκαν χτες μετά την απόσπαση ψήφου εμπιστοσύνης από το Κοινοβούλιο. Ολη η διαδικασία εξελίχθηκε χωρίς απρόοπτα, αφού ο συνασπισμός κατείχε τις απαραίτητες και περισσότερες από ό,τι του χρειάζονταν, δηλαδή 261 σε σύνολο 460 εδρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ