Σάββατο 1 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Νέο επαχθές δάνειο από το ΔΝΤ

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-

Βαρύ τίμημα καλούνται να πληρώσουν και πάλι εκατομμύρια Ινδονήσιοι, με αφορμή το δανειοδοτικό πακέτο... βοήθειας, ύψους 23 δισ. δολαρίων που δίνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και άλλα 3 δισ. που δίνουν επιπλέον και οι Ηνωμένες Πολιτείες για να στηρίξουν την τυραννική κυβέρνηση του Προέδρου Σουχάρτο.

Σχετικές ανακοινώσεις έγιναν από το διευθυντή του ΔΝΤ, Μισέλ Καμντεσί, ενώ οι επαχθείς όροι του δανείου αναφέρουν μεταξύ άλλων την υποχρέωση της κυβέρνησης της Τζακάρτα να επιβάλει - τι άλλο; - πρόγραμμα αυστηρής δημοσιονομικής λιτότητας,το κλείσιμο "μη - υγειών τραπεζών", τη μείωση των κρατικών επιδοτήσεων σε αγροτικά προϊόντα και τρόφιμα, την άρση των φραγμών στο εμπόριο και το τέλος των κρατικών μονοπωλίων. Ολα αυτά στο όνομα ενός προγράμματος που θα ενθαρρύνει "διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία" της Ινδονησίας.

Οσο για τις δηλώσεις του Ινδονήσιου υπουργού Οικονομικών, αυτός αποφάνθηκε πως το συμφωνηθέν πρόγραμμα του ΔΝΤ θα λειτουργήσει "αποτελεσματικά στην κατεύθυνση της αποκατάστασης της ευρωστίας της οικονομίας". Και, βέβαια, υπέκυψε στον πειρασμό να συμπληρώσει πως το δάνειο έγινε και για τη "βελτίωση της ευημερίας του λαού"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ