Τετάρτη 5 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κομίζει μουσικές ιστορίες

Με δεκάδες τραγούδια στις "αποσκευές" του καταφθάνει από τη Θεσσαλονίκη για να προσφέρει βραδιές μουσικής ευαισθησίας και ομορφιάς. Ο λόγος για τονΔημήτρη Ζερβουδάκη,που ανανεώνει τις συναντήσεις του με το αθηναϊκό κοινό, με τις εμφανίσεις του, από αύριο και για δύο τετραήμερα (6 - 9 και 13 - 16 Νοεμβρίου),στο μουσικό θέατρο "Δίπλα στο ποτάμι" (Λ. Κατσώνη, Αγ. Ανάργυροι). Το υλικό των συναυλιών θα είναι γνωστά κομμάτια από τις μέχρι σήμερα δισκογραφικές του δουλιές "Ακροβάτης", "Από Μάρτη Καλοκαίρι","Εχε το νου σου", "Μια ζωή στην ίδια τάξη",αλλά και ανέκδοτα τραγούδια του, καθώς, όπως λέει, "προσπαθώ πάντα να δοκιμάζω το νέο υλικό σε ζωντανές παρουσιάσεις πριν προχωρήσω στην έκδοση κάποιου δίσκου".

"Μια διαδρομή" μέσα από την οποία "προσπαθώ ν' αφηγηθώ μικρές ιστορίες" αποτελεί το συναυλιακό δρώμενο για τον καλλιτέχνη, που αναζητά την έκφραση μέσα από το "βιωματικό τραγούδι". "Μέσα από αυτές τις μουσικές ιστορίες, λέει, είναι σαν να επισκέπτεσαι μια γειτονιά με φίλους", ενώ αναφερόμενος στη μουσική των τραγουδιών του αναφέρει: "Μ' αρέσει να παίζω με τα μουσικά χρώματα. Τα τραγούδια μου εμπεριέχουν ελληνικά μουσικά χρώματα, καθώς και επιρροές από τη δύση, το ροκ".

Το προσδοκώμενο για τον Δ. Ζερβουδάκη μέσα από τις ζωντανές εμφανίσεις του, παραμένει πάντα το "να στήνω γέφυρα επικοινωνίας με τον κόσμο, να δημιουργείται μια ατμόσφαιρα που δεν κλειδώνει τη μαγεία".Στο αισθητικό αποτέλεσμα της δουλιάς του, πάντως, ο καλλιτέχνης θεωρεί σημαντική τη συμβολή των μουσικών με τους οποίους συνεργάζεται σε μόνιμη βάση τον τελευταίο χρόνο. Και δεν παραλείπει να τους αναφέρει. Είναι οι: Αντώνης Βαρσαμούδης (ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα), Γιάννης Παυλίδης (ηλεκτρική κιθάρα), Αγαμέμνων Μάρδας (μπάσο), Γιώργος Καριζώνης (τύμπανα), Διαμαντής Καραγιαννακίδης (πιάνο - πλήκτρα) και Χρήστος Συκιώτης (τσέλο - τρίχορδο μπουζούκι).

Κι ενώ οι ζωντανές εμφανίσεις του, άλλοτε στην Αθήνα, άλλοτε στη Θεσσαλονίκη και άλλοτε σε άλλες πόλεις της περιφέρειας κάθε άλλο παρά αναστέλλονται με την έλευση της χειμερινής περιόδου, ο Δ. Ζερβουδάκης πυρετωδώς προετοιμάζει το υλικό του καινούριου δίσκου του. Αναμένεται σύντομα να μπει στο στούντιο για την ηχογράφηση της καινούριας του δουλιάς, με τραγούδια δικά του όσον αφορά και στη μουσική, αλλά και στο στίχο.

Ρ. Σ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ