Τετάρτη 5 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μελωδικά ταξίδια

Ενα μοναδικό ρεσιτάλ, πλημμυρισμένο από αισθαντικές μελωδίες, θα προσφέρει ο Καναδός πιανίστας Αλέν Λεφέβρ,στις 9 του Νοέμβρη, στο Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο του κύκλου "Μεγάλοι Ερμηνευτές - Πορτραίτα". Ο κορυφαίος πιανίστας, οι ερμηνείες του οποίου έχουν χαρακτηριστεί ως "μεγαλειώδεις", "εξαίσιες" και "παθιασμένες", θα παρουσιάσει μπαλάντες και βαλς από τα ωραιότερα του πιανιστικού ρεπερτορίου. Το ρεσιτάλ θα ξεκινήσει με 4 μπαλάντες του Σοπέν (έργα 23, 38, 47 και 52), ενώ στη συνέχεια θα παρουσιαστεί το "Βαλς του Μεφιστοφελή" και η "Σονάτα για πιάνο σε σι ελάσσονα" του Λιστ, καθώς και το "Λα Βαλς" του Ραβέλ.

  • Σήμερα, πάντως, στον ίδιο χώρο η διάσημη σοπράνο Αννα Τόμοβα - Σίντοφ θα δώσει ρεσιτάλ αποκλειστικά με έργα του Ρίχαρντ Στράους. Θα παρουσιάσει άριες από τις όπερες "Αριάδνη στη Νάξο", "Ιππότης με το ρόδο", "Αραμπέλα", "Καπρίτσιο", καθώς και τον περίφημο μονόλογο της Αυτοκράτειρας από τη "Γυναίκα χωρίς σκιά".
  • Αύριο και μεθαύριο στο ΜΜ η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κολωνίας θα δώσει δύο συναυλίες, σε διεύθυνση του Τζέιμς Κόνλον και με σολίστ τον βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ