Πέμπτη 13 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Σήμερα συζήτηση για το "σκάνδαλο Μπολτσή"

Την παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας υπέρ του μεγαλοκατασκευαστή, καταδικάζει και ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Οργανισμού

Η στάση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας απέναντι στους εκβιασμούς του μεγαλοκατασκευαστή Μπολτσή,ώστε να ολοκληρωθεί το γνωστό σκάνδαλο και να αγοραστούν από τον Οργανισμό τα 670 διαμερίσματα στον Ρέντη, θα είναι ένα από τα θέματα της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ του ΟΕΚ, που γίνεται στο φόντο των ανοιχτών παρεμβάσεων του υπουργείου Εργασίας υπέρ του Μπολτσή!

Ενόψει της συνεδρίασης, ο Σύλλογος Προσωπικού Υπαλλήλων ΟΕΚ,σε επιστολή του προς τον πρόεδρο και το ΔΣ του ΟΕΚ και τον υπουργό Εργασίας, επισημαίνει πως η επιστολή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Β. Μπρακατσούλα προς τον Οργανισμό βάζει ανοιχτά το θέμα για αγορά των διαμερισμάτων, όταν το θέμα βρίσκεται στη δικαιοσύνη και τονίζει ότι η τυχόν αγορά απ' τον Οργανισμό των διαμερισμάτων Μπολτσή "θα αποτελούσε ένα τεράστιο σκάνδαλο".

Ειδικότερα υπογραμμίζει ότι τυχόν αγορά θα σημάνει: Δαπάνη πολλών δισ. δραχμών που θα απορροφούσε το σύνολο των κονδυλίων για αγορά διαμερισμάτων, αλλά και μέρος των κονδυλίων από τα άλλα προγράμματα. Αλλαγή του ρόλου του ΟΕΚ και μετατροπή του σε μεταπρατικό - διαμεσολαβητικό Οργανισμό. Εμμεση καταστρατήγηση της νομοθεσίας περί εκτέλεσης των δημοσίων έργων. Ανυπαρξία τεχνικών προδιαγραφών και κάθε νομοθετημένης διαδικασίας οικονομικής και ποιοτικής διασφάλισης του έργου. Απαράδεκτο από πολεοδομική άποψη περιβάλλον, καθώς στο συγκρότημα αντιστοιχούν 27 κατοικίες ανά στρέμμα, όταν με τα διεθνή στάνταρ ισχύει μέχρι 10 κατοικίες ανά στρέμμα. Σκανδαλώδη εύνοια προς ένα συγκεκριμένο ιδιώτη εργολάβο.

Να υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες η Ομοσπονδία Οικοδόμων,με ανακοίνωσή της, είχε καταστήσει προσωπικά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό για την εξέλιξη της υπόθεσης και τυχόν ολοκλήρωση του σκανδάλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ