Πέμπτη 13 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιούνται για ανθρώπινο ωράριο

ΧΙΟΣ (ανταπόκριση).-

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που οργανώνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και δεκάδες φορείς του νησιού, απαντούν οι εργαζόμενοι της Χίου στην πρόκληση του ομίλου Βερόπουλου,που με τη σφραγίδα του ΣΕΣΜΕ, δηλώνει ωμά πως "γράφει στα παλιά του τα παπούτσια" ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ.

Η συγκέντρωση θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου έξω από τα κατάστημα Βερόπουλου, ενώ οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν εναλλάξ και στα άλλα σούπερ μάρκετ, που - απειλούμενα ευθέως από τον Βερόπουλο και τον ΣΕΣΜΕ - αθέτησαν την υπογραφή τους και κάνανε "δηλώσεις μετανοίας" σε τοπικές εφημερίδες ότι συντάσσονται με το "ωράριο σκλάβων".

Το γεγονός ξεκίνησε από δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας "Αλήθεια", που μετά από την κοινοποίηση της σχετικής γνωμοδότησης του Συμβουλίου Επικρατείας, ζήτησε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο να παραμένουν κλειστά τα σούπερ μάρκετ τουλάχιστον δύο απογεύματα τη βδομάδα.

Το αίτημα αυτό υπέβαλαν και στο νομάρχη οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ μέσω του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου. Ο νομάρχης Γ. Καλουτάς κάλεσε τους ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ για να τους ρωτήσει αν είχαν αντίρρηση για την εφαρμογή του ανθρώπινου ωραρίου, που σημειωτέον "έσπασε" ο Βερόπουλος με το άνοιγμα ενός ακόμα καταστήματός του στη Χίο.

Εκείνοι όχι μόνο συμφώνησαν, αλλά υπέγραψαν και επί τούτου και υπεύθυνες δηλώσεις, για να τις αθετήσουν αργότερα, όταν απειλήθηκαν από τον ΣΕΣΜΕ ότι θα διαγραφούν από μέλη του και θα τους πετάξουν έξω από τους προμηθευτικούς συνεταιρισμούς, γιατί "χαλάνε την πιάτσα".

Μετά την εξέλιξη αυτή, οι εργαζόμενοι της Χίου αρχίζουν αγώνα για να εφαρμοστεί η απόφαση του νομάρχη, που σημειωτέον είναι υποχρεωτική. Ετσι, θα αποκλείουν σταδιακά τις εισόδους των σούπερ μάρκετ τα επίμαχα απογεύματα και θα απαιτούν από την Αστυνομία να μηνύει και να συλλαμβάνει τους ιδιοκτήτες. Τέλος θα καλούν τους καταναλωτές, εργαζόμενους να μποϊκοτάρουν τα μαγαζιά που αρνούνται να συμμορφωθούν με ένα ανθρώπινο ωράριο εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ