Πέμπτη 13 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΚ
Μάχη για τον εκδημοκρατισμό της ΠΝΟ

Ο εκδημοκρατισμός του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, με την τροποποίηση του αναχρονιστικού Καταστατικού της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας,θα σπάσει έναν από τους ισχυρούς δεσμούς της Ομοσπονδίας με το εφοπλιστικό κεφάλαιο. Αυτό επισημάνθηκε σε χτεσινή σύσκεψη της "Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης",όπου υπογραμμίστηκε η ανάγκη να αναδειχτεί στη μεθαυριανή συνεδρίαση του προσυνεδριακού Γενικού Συμβουλίου της ΠΝΟ το ζήτημα της τροποποίησης του Καταστατικού, στην κατεύθυνση της εναρμόνισής του με το ν. 1264/82 και της καθιέρωσης της απλής αναλογικής. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν, επίσης, οι εξελίξεις στο χώρο της ναυτιλίας και η οργάνωση της πάλης των ναυτεργατών.

Ξεκινώντας τη συζήτηση, ο Σάββας Τσιμπόγλου,γραμματέας της ΠΕΜΕΝ, επισήμανε: "Το Καταστατικό της ΠΝΟ διατηρεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχει γνωρίσει το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να επιτρέψουμε τις αλχημείες για να συνεχιστεί η αλλοίωση των συσχετισμών δύναμης, όχι μόνο στην Ομοσπονδία, αλλά και στη ΓΣΕΕ και στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά,με τους νόθους αντιπροσώπους".

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την ανάγκη της ενημέρωσης όλων των ναυτεργατών σχετικά με τα μέτρα που προωθούνται εναντίον τους από εφοπλιστές και κυβέρνηση και για τη σημασία του συντονισμού δράσης των ναυτεργατών με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας. Μάλιστα, ειδικά για την οργάνωση της πάλης των ναυτεργατών, αποφασίστηκε στη σύσκεψη, να ξεκινήσει από σήμερα εξόρμηση στην Ακτή Μιαούλη, ενώ ήδη έχει ετοιμαστεί και η ανακοίνωση που θα μοιραστεί, στην οποία υπογραμμίζεται ότι επιβάλλεται οι ναυτεργάτες να μετατρέψουν την αγανάκτησή τους σε οργανωμένη πάλη μέσα από τα σωματεία για την υπεράσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεών τους. Να αγωνιστούν για την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα, ενισχύοντας τις ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ