Τρίτη 18 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
"Σφραγίστηκαν" τέσσερα εισιτήρια

Ιταλία, Κροατία, Γιουγκοσλαβία και Βέλγιο προκρίθηκαν για τα τελικά της Γαλλίας

Η Ιταλία έκανε τελικά το χατίρι... των διοργανωτών του Μουντιάλ και πήρε την πρόκριση στα τελικά της Γαλλίας μετά τη νίκη της επί της Ρωσίας με 1 - 0 στο επαναληπτικό αγώνα μπαράζ που έγινε στη Νάπολι.

Ο Πιερλουίτζι Καζιράγκι αποτέλεσε για άλλη μια φορά τον εκτελεστή των Ρώσων, αφού στο 53' ήταν αυτός που σημείωσε το χρυσό γκολ στέλνοντας τη Σκουάντρα Ατζούρα στα τελικά της Γαλλίας.

Μάχη έγινε στο Κίεβο όπου η Ουκρανία λίγο έλειψε να κάνει τη μεγάλη έκπληξη, αλλά τελικά η Κροατία χαμογέλασε τελευταία αφού κατάφερε να πάρει πολύτιμη ισοπαλία 1 - 1 και χάρις στο 2 - 0 του πρώτου αγώνα ήταν αυτή που πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης.

Οι Ουκρανοί ξεκίνησαν ιδανικά το παιχνίδι και μόλις στο τέταρτο λεπτό κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με γκολ του Αντρέι Σεβτσένκο, αναπτερώνοντας τις ελπίδες τους για πρόκριση. Ομως στο 27' ο Αλεν Μπόκσιτς έβαλε τέλος στα όνειρα των Ουκρανών αφού ισοφάρισε το σκορ. Πάντως ας σημειωθεί ότι οι Ουκρανοί φωνάζουν για τη διαιτησία αφού τους ακυρώθηκε γκολ ενώ το σκορ ήταν στο 1 - 0.

Πιο ήρεμα ήταν τα πράγματα στο Βελιγράδι αφού η Γιουγκοσλαβία σε ρυθμό ρελαντί συνέτριψε για δεύτερη φορά την Ουγγαρία (μετά το 7 - 1 της Βουδαπέστης) αφού τη νίκησε με 5 - 0.

Ο Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς ήταν για άλλη μια φορά ο μεγάλος πρωταγωνιστής, αφού πέτυχε τα τέσσερα από τα πέντε γκολ των Γιουγκοσλάβων, ενώ το άλλο σημείωσε ο Μιλόγεβιτς.

Τέλος, στις Βρυξέλλες το Βέλγιο αν και δυσκολεύτηκε με αντίπαλο το Ε''ΙΡΕ εντούτοις κατάφερε να νικήσει με 2 - 1 και να πάρει και αυτό το εισιτήριο για τη Γαλλία. Υπενθυμίζεται ότι οι δυο ομάδες στο Δουβλίνο είχαν αναδειχτεί ισόπαλες με 1 - 1.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ