Τρίτη 18 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
Κέρδισε με διαφορά τις εντυπώσεις

Με όπλο την άμυνα ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού με 68 - 48. Αλλαγές προαναγγέλλονται στην ΑΕΚ μετά την ήττα στο Ηράκλειο

Με θρίαμβο των "πρασίνων" ολοκληρώθηκε το κορυφαίο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής. Ο Παναθηναϊκός δε νίκησε απλώς τον Ολυμπιακό με 68 - 48. Εξάλλου, ανάλογες νίκες είχε πετύχει και τα προηγούμενα χρόνια. Την Κυριακή στο ΟΑΚΑ απέδειξε ότι μπορεί να νικήσει το μεγάλο αντίπαλο στην κούρσα του πρωταθλήματος. Οι "ερυθρόλευκοι" άντεξαν μόνο δεκαπέντε λεπτά. Στη συνέχεια παρασύρθηκαν στο ρυθμό του Μπάιρον Σκοτ. Ο Αμερικανός ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά. Συνεπικουρούμενος από τον Φρ. Αλβέρτη, χτύπησαν τους πρωταθλητές Ευρώπης από την περιφέρεια, φτάνοντας τη διαφορά λίγο πριν το τέλος του αγώνα και στους 27 πόντους. Οσοι περίμεναν ότι ο Ντ. Ράτζα θα σήκωνε το βάρος των επιθετικών προσπαθειών, ξεγελάστηκαν. Ο Κροάτης αρκέστηκε στα αμυντικά του καθήκοντα, βοηθώντας καθοριστικά τους Χριστοδούλου, Οικονόμου στο μαρκάρισμα του Τάρλατς. Οι περιφερειακοί του Παναθηναϊκού σημείωσαν 50 πόντους, έναντι 17 της αντίπαλης περιφέρειας. Εν ολίγοις, οι πολλές εναλλακτικές λύσεις που διέθετε ο Σλ. Σούμποτιτς σε όλες τις γραμμές και η αδυναμία του Ολυμπιακού στο περιφερειακό σουτ, έκαναν τη διαφορά.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και μετά το τέλος του αγώνα όταν οι δύο προπονητές Σούμποτιτς και Ιβκοβιτς αντάλλαξαν φραστικούς χαρακτηρισμούς.

Σημαντικές νίκες πέτυχαν το Ηράκλειο επί της ΑΕΚ με 78 - 74 και ο Απόλλωνας Πάτρας επί του Αρη με 74 - 72 σε νεκρό χρόνο, ενώ ο Σπόρτιγκ μετά από δύο παρατάσεις ηττήθηκε στα Πατήσια από τον Πανιώνιο με 85 - 86.

Η ΑΕΚ στους Ελληνες...

Η ήττα από το Ηράκλειο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Στην ΑΕΚ η θέση των Κοινοτήτων είναι πλέον επισφαλής. Πριν χαθεί ολοκληρωτικά η φετινή περίοδος, η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα των Ελλήνων παικτών. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, μεταξύ των άλλων τονίζει: "Μετά την ήττα από το Ηράκλειο, η οποία οφείλεται στη συνεχιζόμενη αδιαφορία ορισμένων παικτών, είμαστε αναγκασμένοι να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκαλο. Είναι καιρός να δοθούν ευκαιρίες στους Ελληνες παίκτες, οι οποίοι στο κάτω κάτω πονάνε και αγαπούν την ομάδα. Αυτοί, άλλωστε, θα αποτελέσουν τη βάση για την ομάδα του μέλλοντος που θέλουμε να φτιάξουμε".

Οι Χατζής, Κακιούζης, Μπαρλάς, Νικολαϊδης, Λίγγος, Τσακαλίδης, λογικά θα έχουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής, αν και ο Γιάννης Ιωαννίδης στη χτεσινή εβδομαδιαία του συνέντευξη, άφησε να εννοηθεί ότι η ΑΕΚ δεν είναι εκτός στόχων, άρα κι οι Κοινοτικοί δεν είναι εκτός πλάνων. "Το Ταμείο γίνεται στο τέλος. Ας πανηγυρίζουν από τώρα ορισμένοι. Μέσα σε μια μέρα έρχονται τα πάνω κάτω" υπογράμμισε, έχοντας προφανώς κατά νου τις δύο συνεχόμενες ήττες του αήττητου μέχρι πρόσφατα Ολυμπιακού, από την ΤΣΣΚΑ και τον Παναθηναϊκό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ξύπνησε»... ορεξάτος (2003-10-28 00:00:00.0)
Ημέρα των φαβορί (2002-11-12 00:00:00.0)
Μπάσκετ όχι «πόλεμος» (2002-03-27 00:00:00.0)
«Μεθυσμένη» πολιτεία η Νέα Σμύρνη (2000-11-07 00:00:00.0)
«Ποτέ μη λες ποτέ...» (2000-01-18 00:00:00.0)
Απόλυτος κυρίαρχος (1998-10-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ