Τρίτη 18 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΟ
Εκλογο - "μαγειρέματα"

Ο Σ. Αλημίσης νέος πρόεδρος της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Επί της ουσίας όμως δεν αλλάζει τίποτα

"Αλλαξε ο Μανωλιός...". Η λαϊκή ρήση σκιαγραφεί το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών στην ΕΠΟ. Από την Κυριακή υπάρχουν νέα πρόσωπα και ισορροπίες, αλλά ίδιες φιλοσοφίες. Ελάχιστα λοιπόν μπορεί να περιμένει το ελληνικό ποδόσφαιρο από τη νέα τάξη πραγμάτων. Τυπικός νικητής των εκλογών η "Ποδοσφαιρική Ενωτική Κίνηση" (ΠΕΚ), ουσιαστικά όμως κέρδισαν η ΕΠΑΕ και ο Ολυμπιακός. Από τα 29 μέλη του ΔΣ, τουλάχιστον τα 18 είναι... φίλα προσκείμενα στους "ερυθρόλευκους".

Το εντονότατο παρασκήνιο που είχε αναπτυχθεί σταμάτησε μόνο όταν έκλεισαν οι κάλπες. Οι διαβουλεύσεις στα ξενοδοχεία αλλά και άλλους χώρους της Αλεξανδρούπολης ήταν συνεχείς, με σκοπό έστω και την ύστατη ώρα την αλλαγή κάποιων δεδομένων. Τα... κουκιά όμως ήταν μετρημένα και οι θέσεις μοιρασμένες. Κύριο στοιχείο της αναμέτρησης αυτής η σχεδόν παντελής απουσία της κομματικής πειθαρχίας και υποστήριξης. Στην εκλογή οδηγούσε η συλλογική τοποθέτηση, ενώ σαφέστατο ρόλο έπαιξαν και οι προσωπικές επιλογές - συμπάθειες αυτών που κινούσαν τα νήματα.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σχεδόν όλοι επιδίωκαν επαφή με τον Θ. Μητρόπουλο, ισχυρό άνδρα και εκπρόσωπο της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Απόδειξη ακόμα η απουσία του Γ. Λυσαρίδη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την είσοδο του Β. Γκαγκάτση στο ψηφοδέλτιο της ΠΕΚ.

Το νέο ΔΣ απαρτίζουν: Οι εκπρόσωποι των ιδρυτριών ενώσεων που εκλέγονται αριστείδην Σφακιανάκης, Μπεκιάρης, Μπατάκης, Θ. Γιαννακόπουλος, Σ. Θεοδωρίδης (ΕΠΑΕ), Τριβέλλας, Μητσόπουλος (ΕΠΣΑ), Μουρίκης, Ανασόπουλος (ΕΠΣΠ), Λυσσαρίδης, Προυσαλίδης (ΕΠΣΜ). Μέσω της εκλογικής διαδικασίας οι Οικονομίδης (96), Κούκης (93), Θ. Θεοδωρίδης (92), Γκαγκάτσης (90), Μάντζιος (88), Θωμαϊδης (86), Γκιρτζίκης, Ανδριάς, Συνοδινός (84), Αλημίσης (81), Παπαευστρατίου (76), Τσεμπεράκης (64), Τσολακίδης (61). Τέλος, οι πέντε πρόεδροι ΕΠΣ Κασιούρας (95), Ψαρόπουλος (82), Βούρβαχης (80), Πασιόπουλος (76), Σταθόπουλος (70) ύστερα από κλήρωση γιατί ισοψήφησε με τον Χατζηαποστόλου. Σύμφωνα με τα ως τώρα δεδομένα και χωρίς ν' αποκλείεται κάποια έκπληξη πρόεδρος στη συγκρότηση του σώματος (Πέμπτη) θ' αναδειχτεί ο Σ. Αλημίσης, γγ ο Β. Γκαγκάτσης και ταμίας ο Τ. Ανδριάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ