Παρασκευή 21 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καμία λύση στα προβλήματα των αγροτών
  • Ακαρπη η χτεσινή συνάντηση της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας
  • Ο αγώνας των αγροτών της Θεσσαλίας συνεχίζεται με το συλλαλητήριο στη Λάρισα στις 5 του Δεκέμβρη

Καμία λύση στα οξυμένα προβλήματα των αγροτών δεν πρόκειται να δώσει η κυβέρνηση και το μόνο που μένει για τους αγρότες είναι η συνέχιση των αγώνων τους. Αυτό επιβεβαιώθηκε και χτες από τη συνάντηση που είχε η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, στην Αθήνα.

Στα κρίσιμα προβλήματα και αιτήματα που έθεσαν τα μέλη της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής, ο υπουργός Γεωργίας αρκέστηκε σε γενικόλογες υποσχέσεις. Δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη απάντηση σε όσα του τέθηκαν και δεν προχώρησε σε καμία δέσμευση. Το μόνο που έκανε ήταν να επικαλεστεί το περσινό σαθρό "επιχείρημά" του ότι η ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών κοστίζει 1 τρισ. δραχμές και πως η κυβέρνηση αδυνατεί να δώσει τόσα λεφτά. Από εκεί και πέρα επιβεβαίωσε την προσήλωση της κυβέρνησης στην αντιαγροτική πολιτική ξεκληρίσματος, που αποφασίζουν τα επιτελεία των Βρυξελλών.

Μετά το τέλος της πολύωρης συνάντησης, τα μέλη της Πανθεσσαλικής δήλωσαν πως από λόγια και διάλογο έχουν χορτάσει και πως οι αγρότες θα δώσουν τη δική τους απάντηση στην άρνηση της κυβέρνησης, και του υπουργείου Γεωργίας, να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. Ανακοίνωσαν πως το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού των αγροτών είναι στις 5 του Δεκέμβρη στη Λάρισα, μέρα που δικάζεται η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή και άλλοι αγρότες. Σήμερα, επίσης, θα γίνει στη Λάρισα σύσκεψη των Νομαρχιακών Συντονιστικών Επιτροπών των Ομοσπονδιών και Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας, για την οργάνωση και το συντονισμό του αγώνα.

Σε δήλωσή του, μετά τη χτεσινή συνάντηση, το μέλος της Πανθεσσαλικής Βαγγέλης Μπούτας τόνισε: "Θέσαμε τα πιο πολλά προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες και γνωρίζαμε ότι σε όλα τα ζητήματα ήταν αδύνατον να δοθούν λύσεις. Ομως κανένα ζήτημα και κανένα πρόβλημα δεν έγινε αποδεκτό για να δοθεί συγκεκριμένη λύση. Βεβαίως μας δηλώθηκε ότι θα εξεταστούν τα προβλήματά μας, υπόσχεση που είχαμε πάρει και στις προηγούμενες συναντήσεις κατά τη διάρκεια των περσινών μεγάλων κινητοποιήσεων. Μόνο που από τότε μέχρι τώρα όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκαν προβλήματα, αλλά προστέθηκαν και νέα, που η ηγεσία του υπουργείου επιμένει ότι θα παραμείνουν ως έχει. Κατά συνέπεια, ο μόνος δρόμος που μένει στους αγρότες είναι η ένταση του αγώνα τους. Αγώνας για την επιβίωση και παραμονή των μικρομεσαίων αγροτών στα χωριά τους και στη δουλιά τους, δηλαδή στα χωράφια τους. Γι' αυτό καλούμε τους αγρότες ενωμένους να συνεχίσουμε τον αγώνα, αρχής γενομένης από τις 5 Δεκέμβρη με το μεγάλο παναγροτικό πανθεσσαλικό συλλαλητήριο, που θα γίνει στη Λάρισα, για τα προβλήματα και για την ποινικοποίηση των αγώνων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ