Κυριακή 23 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Από τον "Στρογκόφ" στον "Τζιορντάνο Μπρούνο"

Μια Κυριακή του Νοέμβρη είναι η σημερινή, μια Κυριακή ίδια και απαράλλαχτη σαν πολλές άλλες, που έχουμε μέχρι τώρα ζήσει. Μια Κυριακή, που αν δεν έχουμε σε κάτι καλύτερο να την ξοδέψουμε, θα σκύψουμε το κεφάλι και θα στηθούμε μπροστά στην τηλεόραση με την ελπίδα να δούμε μια κάποια ταινία που θα μας κάνει να ξεχάσουμε ότι αύριο Δευτέρα ξημερώνει πάλι. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν ταινίες καλές, για όλα τα γούστα. Θα ρίξουμε μια ματιά στο τηλεοπτικό πρόγραμμα και θα μιλήσουμε για όλες όσες ξεχωρίζουν λιγάκι.

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, νωρίς τις τηλεοπτικές... δραστηριότητές μας. Και ας παρακολουθήσουμε την ταινία του Εμίλ Νατάν: "Μιχαήλ Στρογκόφ",που θα παρουσιάσει η ΕΤ-3 στις 15.30. Το σενάριο βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν και πρωταγωνιστούν οι: Ζακέ Ντοκόμιν και Σίλβα Κοσίνα. Με φόντο την παγωμένη Σιβηρία του 1860, ο θεατής παρακολουθεί τις περιπέτειες του Στρογκόφ, ο οποίος έχει αναλάβει να μεταφέρει ένα μήνυμα του τσάρου για την επικείμενη εισβολή των Τατάρων, και τη συνύπαρξή του με τη γυναίκα ενός πολιτικού εξόριστου.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 15.50 "Κόντρες στην άσφαλτο" του Φρεντ Τσίνεμαν. Πρόκειται για μια νεανική περιπέτεια, που θυμίζει το κλασικό αριστούργημα "Το Τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές".Είναι η ιστορία ενός ασυμβίβαστου νεαρού, που έρχεται σε σύγκρουση με τον αστυνομικό πατέρα του. Η σκηνοθεσία είναι του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ.

Από το ΣΚΑΪ στις 18.15 "Μπρόνκο Μπιλ" του Κλιντ Ιστγουντ.

Μια κωμωδία με άφθονη δράση, στην οποία πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο Ιστγουντ, που υποδύεται τον πιο γρήγορο πιστολέρο και τον καλύτερο αναβάτη αλόγων στην Αγρια Δύση. Τις ικανότητές του τις επιδεικνύει στα ταξίδια του, όταν παίρνει μέρος στα πανηγύρια των δυτικών πολιτειών. Καλή ανάπλαση του χώρου και του χρόνου και εξαιρετική ερμηνεία από τον Κλ. Ιστγουντ.

Από το MEGA στις 18.20 "Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο" του Αλέκου Σακελλάριου. Μιλάμε για τη γνωστή, αλλά και τόσο αγαπητή αισθηματική ταινία με την Τζένη Καρέζη και τον Αλέκο Αλεξανδράκη. Ο Βασίλης Αυλωνίτης και ο Μίμης Φωτόπουλος είναι δυο καλλιτέχνες που αγαπούν με την ψυχή τους το πανέμορφο, αλλά παλιό όργανό τους, που κινδυνεύουν να το χάσουν επειδή η μόδα άλλαξε.

Από την ΕΤ-3 στις 21.00 "Η τιμή της αγάπης" της Τώνιας Μαρκετάκη.

Μια εξαιρετική ταινία, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Κ. Θεοτόκη, με πρωταγωνίστρια την Αννυ Λούλου. Μια ταινία δυνατή, συγκινητική, τρυφερή, αλλά και σκληρή, ευαίσθητη και κρυστάλλινη, που γυρνάει το θεατή στην Κέρκυρα μιας άλλης εποχής, μιας εποχής που η τιμή της γυναίκας είχε ένα σκληρό "τίμημα", που έπρεπε οπωσδήποτε να πληρώσει. Μια νέα πανέμορφη, φτωχή γυναίκα ερωτεύεται παράφορα έναν απένταρο αριστοκράτη. Εκείνος όχι μόνον ανταποκρίνεται στο αίσθημά της, αλλά και κάνει και κάτι περισσότερο. Την παίρνει μαζί του στην πόλη για να την παντρευτεί και να σωθεί από τα χρέη με τα χρήματα που θα του δώσει η μάνα της για να ξεπλύνει την ντροπή! Η νέα γυναίκα μόλις αντιλαμβάνεται το χαρακτήρα του ανθρώπου που αγάπησε πάει κόντρα σε όλα. Στα ήθη, στα έθιμα, στην υποταγή, στον ψεύτικο έρωτα, στην αληθινή ντροπή της μάνας της. Μόνη, αξιοπρεπής, ασυμβίβαστη και αλώβητη βγαίνει από αυτή την τρομερή ερωτική ιστορία πιο δυνατή και πιο σοφή.

Από το SEVEN X στις 21.15 "Τζιορντάνο Μπρούνο" του Τζουλιάνο Μοντάλντο.

Ο εξαιρετικός ηθοποιός Τζιάν Μαρία Βολοντέ ερμηνεύει το ρόλο του Ιταλού φιλοσόφου, αστροφυσικού και αποκρυφιστή, που αντιμετώπισε δίκες, εξορίες και το θάνατο. Η Ιερά Εξέταση στα 1600 τον έστειλε στην πυρά με την κατηγορία του αιρετικού που έσπερνε δαιμόνια... Μια ενδιαφέρουσα ταινία που αναπλάθει πολύ καλά την ατμόσφαιρα της εποχής και με εκπληκτικές ερμηνείες. Από το ΣΚΑΪ στις 24.00 "Φόνος σε τρεις πράξεις" του Γκάρι Νέλσον.

Μια ταινία βασισμένη στο εξαιρετικό μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι με πρωταγωνιστή τον Πίτερ Ουστίνοφ. Ο Πουαρό βρίσκεται στο Ακαπούλκο και καλείται να διαλευκάνει το θάνατο ενός ιερέα, ο οποίος προήλθε μετά από ένα ποτήρι ντράι - μαρτίνι... Με τον Πίτερ Ουστίνοφ.

Τέλος από τη ΝΕΤ στη 00.10 μια κινηματογραφική μεταφορά του δραματικού ειδυλλίου του Δ. Κορομηλά "Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας".Μια αρχοντοπούλα αρνείται τον πλούσιο γαμπρό που της προτείνουν οι γονείς της και προτιμά τη ζεστή αγκαλιά ενός φτωχού νέου. Πρόκειται για την πρώτη ελληνική ομιλούσα ταινία, ντουμπλαρισμένη σε γερμανικό στούντιο. Παίζουν οι: Δημήτρης Τσακίρης, Σοφία Ντοριβάλ, Αιμιλία Μαρίκου και Μιχάλης Βλαχόπουλος.

Από εμάς: Καλή Κυριακή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ