Τετάρτη 26 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αναρτήσεις...

ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ της εικόνας του Χριστού, στην αίθουσα των συνεδριάσεων της Βουλής, ζητούν με ανακοίνωσή τους και τις σχετικές υπογραφές 67 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Είναι προφανές ότι θα 'χουν τους λόγους τους...

***

Οι μεν ΠΑΣΟκοι, μετά τον προϋπολογισμό που καλούνται να ψηφίσουν (και δυστυχώς θα τον ψηφίσουν, αφού δε μας έχουν δώσει διαφορετικά δείγματα), σκέφτονται ότι μόνο με την προστασία των... Θείων θα τη γλιτώσουν από την κατακραυγή του κόσμου.

***

Οι δε Νεοδημοκράτες έχουν προφανώς καταλάβει ότι μόνο με την εξ ουρανού επιφοίτηση έχουν κάποιες ελπίδες να ασκήσουν μια δεξιά αντιπολίτευση σε τούτη την κυβέρνηση.

***

Το μόνο που σίγουρα δεν τη χρειάζονται, είναι για να προσευχηθούν. Αυτό το χρειάζεται μάλλον ο Ελληνας μισθωτός και ως εκ τούτου βαρύτατα φορολογούμενος (να μάθεις άλλη φορά!). Είναι γνωστό άλλωστε ότι επίκληση στα Θεία γίνεται σε στιγμές βαριάς απελπισίας.

***

Πάντως, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η συγκεκριμένη πρόταση δε διαπνέεται από το συναινετικό και εκσυγχρονιστικό κλίμα, που είναι της μόδας. Ας πρότειναν να αναρτηθεί η Συνθήκη του Μάαστριχτ, ή του Αμστερνταμ. Θα 'χε σαφώς μεγαλύτερη αποδοχή. Από τη Δεξιά και την "Κεντροαριστερά", μέχρι και την... Aristera.

***

KI ΕΤΣΙ,για να μην το ξεχνάμε, συνεχίζεται και η ιστορία με την αναθεώρηση του Συντάγματος, με το ΠΑΣΟΚ να "ψήνεται" για να προωθήσει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με 151 βουλευτές. Ομολογούμε ότι τη μεθόδευση και τις προτάσεις του τις βρίσκουμε ελλιπείς.

***

Θα μπορούσαν κάλλιστα να προτείνουν να προβλέπεται στο Σύνταγμα πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι "εκσυγχρονιστής" και μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ ως ελάχιστη προϋπόθεση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ