Παρασκευή 28 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
Αρχίζει η μάχη της Ευρώπης

Την πρόκριση διεκδικούν στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας ο ΠΑΟ και η Ορεστιάδα (άνδρες), ο Φιλαθλητικός και ο Ιωνικός ΝΦ (γυναίκες)

Στη μάχη της Ευρώπης ρίχνονται από σήμερα και μέχρι την Κυριακή τέσσερις ελληνικές ομάδες βόλεϊ, που αγωνίζονται στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας. Ο Παναθηναϊκός και η Ορεστιάδα στους άνδρες, ο Φιλαθλητικός και ο Ιωνικός ΝΦ στις γυναίκες θα προσπαθήσουν να πάρουν την πρώτη θέση στον όμιλό τους, που μεταφράζεται σε πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Το πιο δύσκολο έργο έχει ο Παναθηναϊκός, που αγωνίζεται στον προκριματικό όμιλο του Βελγίου με αντιπάλους την "οικοδέσποινα" Ζονχόφεν, τη γαλλική Μονπελιέ και τον Παφιακό της Κύπρου.

Οι "πράσινοι" ανοίγουν σήμερα τους αγώνες τους με τη Μονπελιέ, ενώ αναμένεται κόντρα στους Βέλγους να δώσουν τον κρίσιμο αγώνα, όπου θα κριθεί η πρώτη θέση. Η σημερινή αντίπαλος του ΠΑΟ βρίσκεται στην 5η θέση του γαλλικού πρωταθλήματος με 21 βαθμούς. "Βαρύ πυροβολικό" της θεωρείται ο Καναδός Χαλντέιν.

Ραντεβού στα... τυφλά έχει η Ορεστιάδα, αφού οι αντίπαλοί της θεωρούνται άγνωστοι. Πάντως, η ελληνική ομάδα έχει το πλεονέκτημα της έδρας, αφού οι αγώνες του ομίλου θα γίνουν στην ακριτική πόλη. Η ομάδα του Εβρου καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα τη δανική Γκεντόφτε (7.30μμ), αύριο την ουγγρική Βάσας και την Κυριακή την ουκρανική Ντιναμό Λουγκάνσκ. Τους Ουκρανούς υπολογίζουν πιο πολύ στην Ορεστιάδα και πιστεύουν ότι μεταξύ τους θα παιχτεί η πρόκριση.

Οι γυναίκες

Για το καλύτερο θα προσπαθήσει ο Φιλαθλητικός στη Γάνδη, όπου θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τα Τίρανα, την τοπική ομάδα και το Σπλιτ. Στην ομάδα υπάρχει αισιοδοξία μετά και το νικηφόρο αποτέλεσμα για το ελληνικό πρωτάθλημα επί του Ιωνικού ΝΦ με 3-0 σετ.

Ο Ιωνικός ΝΦ θα αγωνιστεί στη Σλοβακία με τη ρωσική Εκατερίνεμπουργκ, τη Μέμερ του Λουξεμβούργου και την τοπική Πέζινοκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ